Mindshifting, Mindfulness, Meditaatio (Coach Kati Niemi)

Kun mindfulness / meditaatio turhauttaa, miten mindshifting auttaa?

Laita hyvä kiertoon!

Joskus mindfulness tai meditaatio voivat staattisessa hidastempoisuudessaan turhauttaa nopeammasta temposta tykkäävää, mutta ethän unohda, että voit harjoitella myös muita mindshifting-metodeja?

Oletko huomannut, miten erilaisten mentaaliharjoitusten suosio on kasvanut muun elämän hektisyyden tahdissa?

Biologisesti kehomme ja mielemme (=samaa kokonaisuutta toki; täysin yhteydessä toisiinsa) eivät ole muuttuneet ympäristön teknologisen kehityksen tahdissa, ja yhä lisääntynyt kiire kaikenlaisine vilkkuvaloineen ym. aistiärsykkeineen pitää kehomme (=mielemme) helposti jatkuvassa hälytysvalmiudessa.

Esihistorialliseen elämäntahtiin pohjautuva luonnollinen autonominen sympaattinen hermostomme yliaktivoituu liikarasituksen alla, ja vilkkaaseen tahtiin totutettu mielemme voi ”viihdyttää” meitä myös niillä ikävämmillä ajatuksilla tai saada kehomme jumittamaan tunnetiloihin ilman ulospääsyä.

Autonomisen hermoston yliaktivoitumista tapahtuu sekä aistikanavien kautta saatujen ärsykkeiden myötä että oman sisäisen maailmamme “ärsykkeiden” eli stressin – ja koko muun tunnekirjon – myötä.

Kuten tiedät, voimme saada omilla ajatuksillamme itsemme raivon tai rauhan partaalle. Tunteet myrskyämään laidasta laitaan, ja kehon tuottamaan yhä haitallisempia cocktaileja. Ja sitten ihmetellään, että miksi se keho niin oireilee.

Kuinka kauas itsestään on loitottava huomatakseen muutoksen tarpeen?

Jos olet neutraalimmassa moodissa, joskus esimerkiksi mindfulness-harjoitukset tai muut lempeämmät mindshifting-metodit voivat auttaa sinua tietoisesti fokusoimaan sisäiseen rauhaan, ulkoisetkin aistimukset levollisesti olemassaoleviksi hyväksyen. Voit lukea tarkemmin täältä miten mindfulness voi auttaa, tai ladata esimerkiksi tämän suositun ilmaisen rentoutusäänitteen.

Ilmainen rentoutusäänite stressinhallintaan, rentoutumiseen ja resilienssin parantamiseen
Lataa ilmainen rentoutusäänite tästä kuvasta klikkaamalla.

Löydät tuon yhdenlaisen esimerkkiäänitteen (ja muuta!) myös Rakkauden Revoluutio -sovelluksesta, jonka voit ladata normaalin äpin tapaan esim. Apple Storesta ja Google Playstä ilmaiseksi. Sovelluksen käyttö on intuitiivisen helppoa – ja toki tarvittaessa löydät käyttöohjeet täällä.

Olivatpa ne mielen jumitusten avaamiseen tai sen ylivirittyneen arkisäätämisen tyynnyttämiseen keksityt keinot miten mahtavia tahansa, niin toki on aina hyvä pitää mielessä sekin, että jokin superhyväkin tapa, joka sopii jollekulle toiselle, ei välttämättä sovi sinulle. Tai et vielä saa tuosta keinosta kunnolla kiinni, tai se starttimoodisi ei ole tuolle metodille se otollisin. Näin on myös esimerkiksi niiden mindfulness-harjoitusten kohdalla.

Ethän siis turhaudu itseesi, vaikka mindfulness tai meditaatio turhauttaisivat sinua?

Et olisi ensimmäinen 😉

Jos sanot “mä kokeilin jo kerran mindfulnessia eikä siitä ollut mihinkään”, niin muistathan avartaa mieltäsi tässäkin kohdin ja muistuttaa itsellesi, että saatoit kokeilla keinoa, joka ei sopinut sinulle juuri siinä hetkessä ja sillä harjoitustaustalla tai sillä ylivireystasolla, joka sinulla sillä hetkellä oli.

Mutta älä tyydy sellaiseen turhan yksioikoiseen, ei-ratkaisukeskeiseen mindsettiin, vaan ryhdy hakemaan erilaisia keinoja.

Itsesi vuoksi.

Voit löytää juuri sinulle, juuri nykymoodisi kannalta ja taustasi huomioonottaen ne sinulle parhaimmat, tehokkaimmat keinot – olivatpa ne esimerkiksi sitten sitä mindfulnessia tai muita vahvempiakin mindshifting-metodeja.

Mindfulness ei ole siis läheskään aina se ”autuaaksi tekevä” kikkakolmonen, kuten harvoin muutkaan hyvät keinot ovat mitään salamannopeita pikakeinoja.

Keinoja on monia.
Hyviä keinoja on monia.

Ja vasta kokeilemalla löydät itsellesi parhaat keinot, ja saat niitä onnistumisen kokemuksia, jotka kannustavat muihinkin kokeiluihin.

Siksipä itsekin olen jo kymmenkunta vuotta kokeillut ja oppinut aina jotain uutta. Ja voit vaan arvata, että kokeiluni ja opiskeluni jatkuvat aina vaan…! Löytäminen ja kokeileminen – ne ovat minun elämäni suola.❤️

Kuten kaikkien ”kikkakolmosten” kokeilu ihanien asiakkaidenikin kanssa, kun he haluavat minun jakavan löytöretkien aarteita heillekin.

Ja jälleen minä opin heiltä lisää, koska jokaisen mieli on valtavan luova myös itselleen parhaiten toimivien ”kikkojen” keksimisessä. Ja esimerkiksi NLP:hän on saanut alkunsa juurikin muiden metataitojen mallituksesta.

Monenlaisia tiedostamattomia metataitoja on jokaisella yksilöllä ja siksi aina niin uteliaisuudella odotan asiakkaani kohtaamista: mitäköhän uutta me tänään keksimmekään!

Siksi nautin tästä omastakin löytöretkestäni niin paljon. Yhdessä muiden kanssa.

Yksi asia mitä olen huomannut monien suorituskeskeisten suomalaisten kohdalla on se, että kun on tottunut hektiseen elämään, haluaisi tietysti saada pikakeinoja myös mielen rauhoittamiseen sillä sekunnilla, kun itse niin päättää.

Jos mindfulness ja meditaatio turhauttavat staattisessa hidastempoisuudessaan, ethän unohda, että voit harjoitella myös muita mindshifting -metodeja?

Toki esim. ankkuritekniikat ja muut ”pikakeinot” voivat olla jopa niin nopeita avuntuojia, että ne aktivoituvat tiedostamattoman mielen nopeudella ilman tietoisen mielen analyyttistä hitaampaa junnausta, mutta ankkurienkin luomiseksi ja nopeuttamiseksi tulee harjoitella.

Tai toki vaikkapa hypnoosilla voi sitäkin prosessia avittaa, mutta toisaalta hypnoosiakin on niin monenlaista – jokaiselle omanlaisensa kokemus ja joka hypnoosikertakin on erilainen, kun eihän hypnoosikaan ole vain jokin staattinen tila vaan vasta se alku uusille kokeiluille mindshiftaamisessakin.

Tai esimerkiksi niitä dissosiaatio-assosiaatio- sekä erilaisia näkökulmanvaihdosharjoituksia tekemällä niistä voi tulla itselle se lempijuttu, jolla saa ajatuksiaan käännettyä ja tunnetilaa kevennettyä haluamallaan tavalla nopeastikin.

Tai joskus aikajanametodit voivat olla itselle se avainjuttu, jolla saada itsensä tähän hetkeen, tyynempänä ja tulevaisuuteensa luottavaisempana.

Niin valtavan monipuolisia mindshifting-metodejahan kyllä riittää, siitä ei varmasti sinunkaan hyvinvointi jää kiinni.

Se relevantein kysymys kuuluukin:

Mihin juuri Sinä olet valmis?

Minkä haluat muuttuvan?

Arjessasi?

Sinussa?

Kun haluat ratkaisukeskeistä kokeiluniloa myös mindshiftaamiseen etkä luovuta itsesi suhteen uudenlaista ”polkupyörää” ajamaan harjoitellessasi, olen varma, että yksilöllisesti etenevä, korkeatasoinen resilienssivalmennus on juuri sinulle. Varaa tuon sivun alaosan linkistä sinulle sopiva ilmainen ensitapaaminen kanssani, niin supermielelläni lähden kanssasi ”jumppaamaan” monipuolisten mindshifting-metodien parissa – ollaanhan minun intohimoteemojen äärellä!

Mikä saa sinut syttymään arjessa – tässä ainutkertaisessa elämässäsi? ❤️

 

Rennon syvälliseen elämäniloon inspiroiden,
Coach Kati

Resilienssivalmennus: Mentaalivalmennus johtajalle, esihenkilölle, HR-henkilöstöhallinnolle (Coach Kati Niemi)
Täytä esitiedot ja varaa ilmainen ensitapaaminen tästä kuvasta klikkaamalla
Rakkauden Revoluutio -app (sovellus)
Valmennusmateriaalien lisäksi löydät kaikki ilmaiset materiaalit (rentoutusäänite, ekirja...) kännykkääsi asentamastasi Rakkauden (r)evoluutio-sovelluksesta, jonka löydät Apple Storesta ja Google Playstä. Klikkaa tästä kuvasta ja lataa ilmaiseksi!
Ilmainen rentoutusäänite stressinhallintaan, rentoutumiseen ja resilienssin parantamiseen
Lataa ilmainen rentoutusäänite tästä kuvasta klikkaamalla.

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaista inspiraatiota