Tavoitteen määrittely positiivisesti muotoiltuna auttaa onnistumaan

Tavoitteen määrittely positiivisesti muotoiltuna auttaa onnistumaan

Laita hyvä kiertoon!

Vaikka yltiöpositiivisuuden nurjaakin puolta tarkastelin tässä blogijutussa, niin tavoitteen määrittely kannattaa kuitenkin aina muotoilla positiivisesti.

Simppelinä muistisääntönä voit pitää ”kieltosanat ovat kiellettyjä” ✌🏼, joten jätä EI-sana pois sekä unohda tavoitteen asettamisen muotoilussa lähtöpisteesi ja historiasi (=mitä et enää halua) ja fokusoi vain positiiviseen tavoitteeseen tulevaisuudessa.

Luonnollisesti taustasi ja nykytilanteesi otetaan hyvinkin tarkkaan huomioon tavoitteen saavuttamiseksi määriteltävässä uniikissa etenemisstrategiassasi, mutta tavoitteen määrittelyssä eli ”teknisessä” sanoituksessa niitä ei kannata toitottaa itselle.

Kun sisäisen puheen editointi- ja muut käytännölliset mindshifting-työkalut ovat käytössäsi, oikea suunta kirkastuu ja tavoitteen saavuttaminen on enää tekemistä vaille valmis. 🤗

"Enpä olisi arvannut kuinka nopeasti saavutan jotakin näin merkityksellistä olotilaa itselleni. Todelliset työkalut arkeen on kolahtanut kohdilleen vasta ensikohtaamisemme jälkeen. Oikean suunnan olen itseksenikin löytänyt, mutta sinun kanssa keskustellen ja valmennusmateraalien kautta olen saanut varmistuksen itselleni, että suunta on oikea. Tärkeitä oivalluksia ja havahtumisia ilman apuasi olisin tuskin hoksannut. Saati pystynyt alkamaan työstämään haitallisista toimintamalleista pois itseni hyväksi. Kiitos vielä viimeisestä ja kaikesta muutenkin!"

Muistathan, että tiedostamaton mielesi kuuntelee myös niitä lannistavia sanojasi eli ajatuksiasi, joita et haluaisi tallettaa alitajuisen autopilottisi navigaattoriin.

Muuten toistat historiaasi ja tavoitteen saavuttaminen jää vain haavetasoiseksi unelmoinniksi jatkossakin.

Tietysti niiden ⁠historiastasi tai taustaoletuksistasi osittain johtuvien hidasteiden editointiin opastan sinua verkkokursseilla ja henkilökohtaisissa tapaamisissamme.

Jotta helpommin oivallat, mitä tavoitteen määrittely positiivisesti käytännössä tarkoittaa, otetaan perinteinen helppo esimerkki:

Esimerkiksi maanantaisen klassikkotavoitteensa joku saattaa sanoittaa joka viikko uudelleen ”laihdutan 5 kiloa”, jolloin alitajuisesti fokus on tavoitteen sijaan nykytilan jumituksessa ja siinä 5 kilossa, joita ei halua enää kantaa kropassaan.

Tiedostamattoman mielen autopilotin uudelleen kouluttamiseksi on tehokkaampaa toistaa vaikkapa sitten joka maanantai sitä painotavoitettaan, jota joka viikko lähtee tavoittelemaan.

Kilogrammat ja sentit voivat motivoida joitain ainakin tietoisen mielen tasolla, jos ei ole ”numeroallergikko” tai luontaisesti välttele systemaattista seurantaa/analysointia.

Alitajunta ja tiedostamaton mieli (jotka ohjaavat sinua valinnoissasi kuitenkin 95%) tottelevat tavoitteesi ”teknisiä” tunnusmerkkejä paremmin tunnetason tavoitetilaa.

Alitajuntahan sisältää tunnekokemusten lisäksi myös mm. kannustavat ja lannistavat muistot sekä tulevaisuuden toivekuvat ja kauhuskenaariot. Siksi tavoitteen määrittelyssä ja saavuttamisessa tunnetason muokkaukset ja alitajuisten esteiden editointi ovat olennaisen ratkaisevassa roolissa.

Näihin saat lisää opastusta eri elämänalueita käsittelevistä blogiartikkeleistani ja tietysti verkkokursseilta, joissa käsittelemme eri aiheisiin liittyvien tavoitteiden saavuttamista ja ongelmien ratkaisuja käytännönläheisesti.

Olet varmasti tietoinen siitä, että se, mihin keskityt, kasvaa, joten tavoitteen saavuttamiseksi on olennaista, että jo tavoitteen määrittelyssä puhut ”porkkanasta etkä kepistä”. Tässä ”puhuminen” tarkoittaa sekä puhettasi niille mahdollisille muille ihmisille, joita motivoit toimimaan tavoitteen eteen, että varsinkin sitä puhetta, jota sanoitat sisälläsi itsellesi.⁠

Hyvän tavoitteen määrittely kannattaa muotoilla aina positiivisesti, vaikka yltiöpositiivisuus voikin estää tavoitteen saavuttamisen.

Voit lukea tarkemmin hyvän tavoitteen asettamisesta tästä (SMART- ja POTKE-tavoitemallit), ja liian positiivisen ajattelun ja teennäisten selfhelp-suggestioiden nurjaa puolta tarkastelin tässä blogijutussa,

Henkilökohtaista tilannettasi ja tahtotilaasi pääsemme kanssasi käymään läpi monipuolisemmin, kun buukkaat tapaamisen nettiajanvarauskalenterista tästä. Nähdään pian! 🤗

Merkityksellisempiin tavoitteisiin motivoiden,

Executive Coach Kati Niemi

Kliininen hypnoterapeutti, NLP-kouluttaja (NLP Trainer -sertifioitu)

[email protected]

Ilmainen rentoutusäänite stressinhallintaan, rentoutumiseen ja resilienssin parantamiseen
Lataa ilmainen rentoutusäänite tästä kuvasta klikkaamalla.
Executive Coach, KTM, KHT, Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja, Tietokirjailija, Digiyrittäjä Kati Niemi (Business Coaching)

Resilienssivalmennus

Resilienssivalmennuksesta lisävoimaa tavoitteiden saavuttamiseen. Sopii johtajalle, yrittäjälle, tiimin vetäjälle tai HR-ammattilaiselle.

SAA VIIKOITTAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaista inspiraatiota