Johtajan coaching: Miten löytää itsellesi sopiva hyvä coach? (Executive coach, Johdon valmennus)

Johtajan coaching: Mitä henkilökohtainen coach antaa johtajalle?

Laita hyvä kiertoon!

Tässä jutussani kerron sinulle, mitä johtajan coaching tarkoittaa käytännössä ja miksi yksilöllinen johdon coaching talon (=työnantajasi) ulkopuolella kannattaa, vaikka nykyinen työnantaja ei sitä sinulle kustantaisikaan.

Koska googletit luokseni juuri tälle sivulle, alustava veikkaukseni tässä vaiheessa on, että aidosti yksilöllinen, todella henkilökohtainen ja sinulle itselle hyödyllinen johtajacoachaus tai henkilökohtainen esimiesvalmennus (esihenkilövalmennus eli naisjohtajan coachaus!) on todellakin juuri sinua varten.

Uskon, että Sinä et halua pyöriä vain paikoillasi urallasi etkä muutenkaan elämässäsi, vaan etsit ratkaisuja jopa sen kipeimmän eli kasvattavimman kautta: omaa itseäsi kehittämällä.

Pikkaisen aina parempaa kohti, itseäsi lempeän napakasti haastamalla.

Johtajan coaching: Miten löytää itsellesi sopiva hyvä coach? (Executive coach, Johdon valmennus)
Johtajan coaching: Miten löytää itsellesi sopiva hyvä coach? (Executive coach, Johdon valmennus)

Kehittymisesihän ei ole kiinni siitä, kuka palkkasi tällä hetkellä maksaa. Sinun elämäsi on sinun, ei työnantajasi ohjaamaa.

Ehkäpä kuitenkin tämän artikkelin luettuasi kerrot esihenkilöllesi tai HR:lle vakuuttavammin, että todellakin: johtajan coaching kannattaa, ja jokaisessa firmassa (ja julkishallinnossa tai yleishyödyllisissä yhteisöissä, säätiöissä, yhdistyksissä…) kannattaisi olla selkeästi systemaattisempi lähestymistapa coachingiin.

Tämä kirjoitukseni on sinulle esimies/johtaja (tai sellaiseksi suuntaava), joka puntaroit, voisitko sinäkin hyötyä coachingista ja valmennuksesta, joka menee oikeasti pintaa syvemmälle. Sinne, minne haluaisit, vaan et vielä ole täysin uskaltanut kurkistaa.

Eli käytännössä valmennuksellisesta terapiasta – parhaimmillaan.

Ehkä juuri nyt pohdit myös sitä, miten voisit ehdottaa esihenkilöllesi tai yrityksenne HR:lle oman henkilökohtaisen coachin saamista.

Sen lisäksi että olen itsekin toiminut ison kansainvälisen organisaation johtajana (viimeisin oma tiimini oli 140+ henkilöä ympäri maailman ja ennen viimeisintä bisnesrooliani toimin monissa muissakin pörssikonserneissa johtoasemassa), olen johtamisosaamiseni syventämiseksi ja ennen kaikkea itseni inspiroimiseksi kouluttautunut myös NLP-kouluttajaksi (”NLP Trainer”), ja lopulta oman innostukseni yhä vaan kasvaessa suoritin myös Kliinisen hypnoterapeutin ammattitutkinnon johtajan päivätyöni ohella. Ja harjoitin coachin ja terapeutin ammattiani sivutoimisesti ennen kuin opintovapaa-irtioton myötä vapauduin toimimaan täysimääräisesti intohimoaiheessani: hyvän johtajan coaching, antoisammin pintaa syvemmältä.

Olen siis itsekin maksanut omasta monialaisesta kehittymisestäni myös ihan itse omasta pussistani, joten voin vakuuttaa sinulle, että investointi itseesi kannattaa satavarmasti. Maksoipa nykyinen työnantajasi henkilökohtaisen kasvun prosessiasi taikka ei. Jälkikäteen tulet huomaamaan, että se on todellakin vain sivuseikka. Vaikka rahaa ja varallisuutta kuinka paljon rakastaisitkin.

Ja erityisesti silloin, jos satut olemaan sellaisen työnantajan palveluksessa, jossa johtajan coaching koetaan yhä vain jonain teoreettisena ylellisyytenä tai modernina muodollisuutena.

5 syytä, miksi johtajan (esimiehen / esihenkilön) kannattaa hakea itselleen firman ulkopuolelta coachausta, valmennusta ja/tai syvällisempääkin terapiaa

Tässä muutama pointti näin ensialkuun siitä, miksi johtajan coaching ja ylipäänsä syvällisempi, henkilökohtainen ”esimiesvalmennus” eli todellinen johtajan terapia hyödyttää sinuakin:

1. Syy, milloin johtajan coaching firman ulkopuolelta kannattaa

Aina et todellakaan saa parasta (tai kenties juuri lainkaan…) coachausta omalta esihenkilöltäsi, vaikka häntäkin olisi kannustettu coachaamaan tiimiläisiään parhaan kykynsä mukaan.

Hänkään ei välttämättä ole saanut oikeastaan minkäänlaista (tai teoreettista) tukea omalta esimieheltään tai hän ei ole yhtä valveutunut kuin sinä, joka haluat itsellesi hyvän coachin tehdäksesi elämästäsi (ja urastasi) antoisampaa – helpompaakin!

Johtajan coaching: Miten löytää itsellesi sopiva hyvä coach? (Executive coach, Johdon valmennus)

Ja kuten valitettavan usein on: ehkäpä se esihenkilösi on nimenomaan se juurisyy, joka on saanut sinut hakemaan lisää tukea itsellesi, jotta selviäisit hänen kanssaan jälleen seuraavassa johtoryhmän palaverissa tai kahdenkeskisessä ”coaching”-istunnossanne, jossa lähinnä vain sinnittelet ilman, että pystyt aidosti tuomaan esiin parasta panostasi organisaatiollesi.

2. Syy, milloin yrityksen ulkopuolinen coach on parempi valinta.

Kaikissa tapauksissa yrityksen omat HR-asiantuntijatkaan eivät välttämättä pysty tukemaan sinua riittävällä tavalla – syystä tai toisesta.

Ehkä teidän HR-organisaatio voi olla keskittynyt lähinnä vain uusien ihmisten rekrytointirumbaan tai palkankorotuskierrosten byrokratiaan.

Tai muihin HR-vuosikellon mukaisiin asioihin. Heidän työpäivänsä ovat jo täynnä ennen kuin ehdit edes ottaa esille sinun tarvetta syvällisemmälle sparrailulle, aidolle henkilökohtaiselle kasvulle.

3. Syy johtaja-coachingille talon ulkopuolella

Kaikissa yrityksissä ei ole sisäisiä koulutusohjelmia eikä välttämättä oikein kunnon johtamisohjeitakaan.

Tai ne ovat niin paperinmakuisia, että et saa niistä konkreettista hyötyä käytännön tilanteisiin, joita saat taklata arjessasi johtajana / esimiehenä / esihenkilönä.

4. Syy aidosti henkilökohtaiselle johtaja-coachaukselle

Vaikka yrityksessänne olisi sisäisiä mentoreita (joita valitettavasti harvemmin näkee vieläkään Suomessa!), niin toisinaan hekin saattavat olla liian lähellä sinua tai johtamaasi tiimiä.

Tai kenties he tuskailevat niin samankaltaisten organisatoristen ja liiketoiminnallisten haasteiden kanssa kuin sinä, että rehellisesti sanottuna et koe voivasi keskustella yrityksen sisäisen coachin kanssa niin avoimesti ja syvällisesti kuin tiedät olevan tarpeen.

Ja joskus nuo sisäiset coachit ovat vaan kokemattomampia, ja sinä kaipaat kovemman kaliiberin johtajaa palloseinäksesi.

5. Syy, miksi kannattaa mennä pintaa syvemmälle todellisten bisnes- ja henkilöstöongelmienkin ratkaisemiseksi.

Valmennus, koulutus, coaching ja muu tuki – millä nimellä niitä kulloinkin kutsutaankaan – ovat mahdollisesti teidänkin organisaatiossa suunnattu lähinnä käytännön bisnes- tai henkilöstöongelmien ratkaisemiseen.

Ei sinun henkilökohtaiseen kasvuun ja hyvinvointiin, jotka ovat kuitenkin olennainen tekijä siinä, minkälaista tulosta sinä jatkossa teet niin bisneshaasteiden kuin henkilöstöongelmienkin ratkaisemisessa.

Sinä et ole kone, joka tarvitsee vain teknisiä käyttöohjeita akuutteihin pulmiin. Olet paljon enemmän, ja siksi myös ansaitset syvällisempää tukea ITSELLESI. Pintaa syvemmältä.

On siis hyvin todennäköisesti aika suunnata katseesi avoimemmin organisaationne ulkopuolelle ja sitä kautta syvällisemmin sinuun itseesi!

Johtajan coaching -este #1: ”En kehtaa myöntää kaipaavani apua johtamiseeni ja oman itseni luotsaamiseen…”

Aivan liian monet esimiehet ja johtajat jäävät melkoisen yksin, sillä heidän jotenkin oletetaan osaavan johtaa sekä itseään että organisaatiotaan kaikissa mahdollisissa muutostilanteissa.

Mutta näinhän se ei toki ole.

Johtajat (esihenkilöt / esimiehet) ovat ihan normikansalaisia siinä missä muutkin. Sinulle tämä on itsestään selvää, mutta ei heille, jotka eivät itse ole käyneet johtajapolkuaan läpi.

Johtaminen on ammatti, jota harjoitamme työksemme. Emmekä me johtajatkaan ole syntyneet tähän maailmaan hetivalmiina hyvinä johtajina ja huippu-esimiehinä (esihenkilöinä…!).

Johtajatkin kaipaavat aito tukea ja lohtua – ja välillä myös sitä aktiivista ja oikeasti arvostavaa (eikä vain muka-rakentavasti arvostelevaa) sparrausseinää. Vaikka emme sitten ihan aina haluaisikaan kuulla kaikkea sitä, mitä voimmekaan oivaltaa omasta itsestämme 🙂

Siksi on olennaista, miten pehmeässä muodossa voimme kehittää itseämme yhä vahvemmiksi.

Tulematta silti koviksi ja kylmiksi, kuten liian monet itsensä yritysmaailman paineissa muokkaavat.

Nollatakseen sitten kovalevynsä ehkä hyvillä viineillä, työromansseilla tai muilla addiktioilla.

Joskus sinuakin voi kuitenkin jännittää pyytää itsellesi apua johtamiseen tai muutenkin urallesi / elämääsi, jolloin saatat jättää jopa ehdottamatta omalle esihenkilöllesi sitä, että sinäkin haluat oman coachin.

Oman. Henkilökohtaisen.

Ei vain pomosi tai HR:n sinulle valitsemaa henkilöä.

Henkilön, jonka itse valitsit itsellesi. Vain ja ainoastaan sinua itseäsi varten.

Siinä sivussa toki hyötyy työnantajasikin ja koko teidän organisaationne.

Mutta muutoksia ei tapahdu, ellei muutos tapahdu sinusta itsestäsi käsin. Sinun omilla ehdoillasi.

Ja silti lempeästi pienelle haastamiselle antautuen. 🙂

Ehkä sinäkin olet niitä johtajia, jotka viimeiseen asti antaa vaikutelman, että sinulla on homma täysin hanskassa.

Ehkä ohjaat vain omia tiimiläisiäsi työnohjaukseen (ja sinnekin ehkä vasta kärjistyneissä ongelmatilanteissa)?

Ehkä sinnittelet johtajakulissisi takana ja pyrit antamaan vaikutelman, että sinulla on homma täysin hanskassa, vaikka olisit aivan hukassa tai hajalla. Pelkäät asettaa itseäsi alttiiksi itsesi kehittämiselle, joka ehkä aikaisemmin työelämäsi aikana on tarkoittanut ongelmiesi perkaamista eikä sinun sisäistä, aitoa vahvistamista.

Itsensä kehittäminen saa pelottaa, ja varsinkin jos joutuu omalla kasvun polullaan jatkuvasti myös esimerkiksi oman esihenkilönsä tai HR:n skannaamaksi, kun arvioidaan coachingin ”vaikuttavuutta” liiketoiminnan tuloksellisuuteen.

Sinä et todellakaan ole huono esimies, kun etsit itsellesi tukea ja apua – mihin tahansa. Pikemminkin avun pyytäminen ja sen aktiivinen etsiminen myös firmanne ulkopuolelta on merkki siitä, että sinä itsekin haluat kehittyä etkä vain kehittää organisaatiotasi ja muita. Ikäänkuin itse olisit ”valmis” ja kaikki sujuisi kuin leikiten myös tunnepuolella.

Ja aivan varmasti hyvän ulkopuolisen johtajan coaching:in myötä sinä tulet yhä taitavammaksi johtajaksi luotsaamaan ja coachaamaan myös tiimiäsi kovissakin paikoissa. Myös niissä tilanteissa, joissa joudut ajamaan työnantajan etua vaikka itse olisitkin hieman eri mieltä saamastasi linjauksesta.

Tai niissä tilanteissa, joissa yrityksen etu on ristiriidassa sinun oman esihenkilösi edun tai ideologian kanssa.

Niissä tilanteissa tarvitset selkärankaa ja levollista mieltä.

Myrskyn läpi kulkiessasi.

Entä jos työnantaja ei tarjoa johtajalle ulkopuolista coachausta?

Edistyksellisimmät yritykset tarjoavat johtajilleen mahdollisuuden henkilökohtaiseen valmennukseen talon ulkopuolella. Valitettavasti näin ei kuitenkaan läheskään aina ole.

Toisinaan sinua saattaa taas mietityttää, että haluatko edes työnantajasi valitsemaa coaching-yritystä keskustelukumppaniksesi. Useinhan ulkopuoliset coachit ovat yrityksen johdon ja HR:n valitsemia. Jos yrityksessä on ylipäänsä edes alustavaa coaching-myönteisyyttä, HR on todennäköisesti tehnyt perinteiset kilpailutukset ja valinnut heidän mielestään firmalle parhaimmat coachit.

Hyviä varmasti. Firman kriteereillä arvioituna.

Coaching on kuitenkin parhaimmillaan erittäin henkilökohtaista. Niin henkilökohtaista, että siinä on olennaisinta johtajan ja coachin henkilökohtainen kemia.

Usein HR:n ja esihenkilösi vaikutus ei jää pelkästään coachien valintaan, ”johtajan coaching”-listaehdokkaiden nimeämiseen tulevalle budjettikaudelle. Usein yrityksen palkkaamat ulkopuoliset coachit myös keskustelevat suoraan ja säännöllisesti sinun esimiehesi ja HR:n kanssa, joiden tulee vakuuttua sinulle kustantamansa palvelun kannattavuudesta yrityksen näkökulmasta.

Johtajan coaching ei ole ilmaista ja jokaisella firman kululajilla tulee olla vaikuttavuusraportointi päällä.

(jos et ole talousjohtaja, mahdollisesti luulet tällaisen kalkuloinnin olevan perusjuttuja – jos taas olet talousjohtaja, tiedät tämän olevan sula mahdottomuus, vaikka kaikenlaisia konsultti-nelikenttiä ja teoreettisia graafeja voidaan aina toki laatia – jos niitä nimenomaisesti vaaditaan pöytään ennen kuin johtajan coaching pääsee kunnolla edes varteenotettavaksi puheenaiheeksi)

Tokihan ulkopuolisilla coacheilla on vaitio-olovelvollisuus. Valitettavasti tiedän kuitenkin itsekin valmentajia ja terapeutteja, jotka puhuvat joskus hieman ohi suunsa.

Ja kyllä, valitettavasti toisinaan on tilanteita, joissa yrityksen omistaja valitsee yrityksensä työntekijöiden ja myös johtoryhmän ”johtajan coaching-firmaksi” oman kaverinsa firman. Surullista, mutta totta. Jos olet kokenut johtaja, joka on kiertänyt erilaisissa firmoissa, tiedät mistä puhun.

Tämä kaikki on lyhytnäköisesti Win-Win heidän pusseihinsa, vaan ei sinun.

Eikä siten lopulta sinun työnantajayrityksenkään etu.

Kukaan ei oikeasti isossa kuvassa voita ennen kuin sinä olet muutoksen ajuri ja moottori. Henkilökohtaista muutosta ei voi ohjata sivusta. 

(eikä varsinkaan mitata sivusta seuraamalla, vaikka miten huippuunsa viritetty controlling-organisaatiota teillä olisikaan tekemässä HR:lle hienoja ”Johtajan coaching”-vaikuttavuus-analyysejä).

Tämä lähtöasetelma voi saada sinut epäilemään luottamuksellisen coaching-suhteen luomista esihenkilösi ja HR:n ehdottaman coachin kanssa. Se on ihan ymmärrettävää.

Sinulla on kuitenkin muitakin mahdollisuuksia, muistathan?

Siksihän olet siellä ruudun toisella puolen lukemassa näitä sanojani sinulle. Tiedät – tai ainakin aavistat jo, mistä puhun.

Johtajan coaching: Ethän jätä etsimästä itsellesi omaa coachia vain siksi, että et täysin luota esihenkilöösi ja HR:ään coachin valinnassa?

Entä jos sinä haluat ensisijaisesti varmistaa sen, että sinun henkilökohtaiset kipupisteesi tai näkemyksesi vaikkapa esimiehestäsi tai yrityksenne kulttuurista eivät vahingossakaan vuoda takaisin organisaatioonne? Edes kolmikantakeskustelujen sivulauseissa tai puolihuolimattomissa ”Johtajan coaching:n vaikuttavuus”-loppuraporteissa?

Entä jos et tunne aidosti voivasi avata omaa itseäsi kenellekään – ainakaan työpaikallasi tai ammattiryhmässäsi?

Tai ehkä koet voivasi puhua avoimesti vain puolisollesi tai parhaalle kaverillesi, mutta heillä ei ole kaipaamaasi kokemustaustaa?

Tai kenties luottoihmisesi ovat sinua liian lähellä voidakseen antaa sinulle oikeasti hyviä vinkkejä eikä vain heidän ennakko-oletuksistaan kumpuavia ”hyvää tarkoittavia” neuvoja?

Tai ehkäpä rakkaimpasi saattavat vahingossakin vain ylisuojella sinua ja siksi he varoittavat sinua elekielellään ja mikroilmeillään olemaan kokeilematta omien siipiesi kantokykyä siinä määrin kuin sisimmässäsi unelmoit?

Tällaiset tilanteet ovat hyvinkin yleisiä. Tunnistatko tällaisia rajoitteita myös itsesi ympärillä?

Yksilöllinen sparraus eli oikeasti kannattava johtajan coaching auttaa sinua onnistumaan ja nauttimaan työstäsi johtajana. Itsesi johtajana, elämässä ylipäänsä.

Johtajacoachaus auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi johtajana.

Itsesi johtajana. Ja sitä kautta tien viitoittajana organisaatiollesi.

Eikä saavuttamaan pelkästään niitä tavoitteita, joita sinullekin asetetaan itsesi ulkopuolelta, vaan myös sinun omia henkilökohtaisia kasvutavoitteitasi johtajana.

Oman elämäsi johtajana, ennenkaikkea. Omana monipuolisena itsenäsi.

Kasvutavoitteitasi uniikkina ihmisenä tämän ainutkertaisen elämäsi aikana.

Johtajana sinun tehtävänä ei ole pelkästään johtaa muita, vaan myös itseäsi – tiedäthän kyllä. Sillä miten muutoin voisit todella kasvaa johtajaksi, jota muut seuraavat täysin oma-aloitteisesti sitä haastavintakin bisnestavoitetta kohti läpi sen kuuluisan harmaan kivenkin, ellet itse johtaisi ensin itseäsi ja näyttäisi tietä muille?

Suoraselkäisesti ja pelkäämättä, silti armollisuutta myös itsellesi osoittaen.

Jokainen yksilö sinunkin tiimissäsi haluaa nauttia elämästään eli myös työelämästään, joten sinun voi olla hyvinkin vaikeaa aidosti palvella heitä johtajan roolisi edellyttämällä tavalla, jos sinä itse et tunne nauttivasi omasta johtajan työstäsi. Tai muusta elämästäsi.

Olevasi hyvilläsi ihan vaan omana itsenäsi. Hyvänä johtajana ja silti ehkä joissain kohdin epävarmuuttakin tuntevana inhimillisenä, uniikkina yksilönä.

Nautitko sinä työstäsi johtajana eli isosta osasta elämääsi?

Nautitko sinä työstäsi esimiehenä / johtajana? Nautitko elämästäsi?

Jos et nauti työstäsi johtajana, niin minkälaista sparrausta ja tukea olet saanut työmotivaatiosi piristämiseen omalta esimieheltäsi, henkilöstöpäälliköltänne tai heidän kannustuksella löytämältäsi työnohjaajalta tai coachilta? Jos olet saanut apua, miksi edelleenkin motivaatiosi laahaa alempana kuin haluaisit?

Kuinka syvälle omiin motivaatiotekijöihisi, arvoihisi ja ennakkoluuloihisi olet sukeltanut?

Kun todella haluat nauttia työstäsi johtajana (edes nykyisen positiosi tai työnantajasi ulkopuolella), ota minuun yhteyttä, niin kerron, miten voin olla avuksi sinullekin – johtajakolleganasi, NLP-valmentajana, hypnoterapeuttina ja coachina.

Minä haluan sinun nauttivan elämästäsi ja siten luovan tästä maailmasta parempi meille kaikille. Siksi minä olen valinnut olla täällä blogissanikin – kyllä, juuri sinua varten.

Suurin osa asiakkaistani löytää minut googlaamalla apua omiin haasteisiinsa. Kun hypnoterapiahan taipuu niin moneen muuhunkin kuin vain työelämään liittyviin asioihin. Hypnoosihan on henkilön oman mielen sisäinen tila, ja siellä samassa tilassahan ne kaikki muutkin elämän fyysiset ja henkiset haasteet syntyvät. Aivoissa, jotka ohjaavat ajatuksia, tunteita ja toimintaamme – kehollisiakin toimintojamme alusta loppuun saakka.

Olitpa jo kokenut johtaja tai siirtymässä asiantuntijasta esihenkilöksi ensimmäistä kertaa, autan sinua kasvamaan unelmiesi tasolle.

Olitpa jo ainakin näennäisesti ”kaiken nähnyt” ja ”kovissa liemissä keitetty” johtaja taikka johtajauran alkuvaiheessa eli esihenkilöksi/ esimieheksi siirtymistä pohtiva, olen mielelläni kasvukumppanisi.

Työnantajastasi ulkopuolisena valmentajana olen neutraali keskustelukumppani – kokenut sparraaja ja intuitiivinen terapeutti, jonka elämänsuola on nimenomaan itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden ja elämässään eteenpäin haluavien yksilöiden inspirointi, motivointi ja voimaannuttaminen.

Vaikka kyseessä on ”johtajan coaching” eikä perinteinen ”life coaching”, silti olen vakuuttunut siitä, että minun tehtäväni on auttaa Sinua työelämässäsi (ja usein muussakin elämässäsi) eteenpäin eikä ainoastaan optimoida työnantajasi liiketoiminnallisia etuja. Varsinkaan jos ne ovat osittain (tai joskus täysin) ristiriidassa sinun tavoitteesi ja arvojesi kanssa. Se ei nimittäin olisi loppupeleissä myöskään työnantajasi etu: jos tunnet, että nykyinen työtehtäväsi ei ole sinua varten, se on heidänkin etunsa, että voimaannut uudistamaan ammatillista identiteettiäsi ja kenties vaihdat tyystin ammattia – siltikin voit pysyä saman firman palveluksessa.

Ja myös henkilön omasta vapaasta tahdosta tapahtuva irtisanoutuminen on aina myös yrityksen etu. Minkään organisaation etua ei voi ajaa ihminen, joka ei ole sitoutunut organisaation arvoihin ja strategiaan.

Joskus siis myös se pois lähteminen ja uuteen suuntautuminen on parasta mitä voit antaa itsesi lisäksi myös työnantajallesi, esihenkilöllesi ja organisaatiollesi.

Minä tuen sinua kaikissa skenaarioissa.

Kaikki keskustelumme ovat täysin luottamuksellisia. Olen jo aikoinaan ammatillisesti kasvanut yrityssalaisuuksien pitämiseen, joten voit olla varma, että omien asiakkaideni arimmatkin asiat jäävät vain meidän keskinäisiksi kysymyksiksi ja vastauksiksi.

Olen vain ja ainoastaan sinua itseäsi varten. Silloinkin kun työnantajasi maksaisi johtajan coaching -palkkioni.

Raha ei ole minun ajurini. Minä teen tätä työtäni yksilöä varten. Voit ajatella tätä jonkinlaisena maailman parantamisena, jos haluat. 🙂

Muistathan, että johtajana kasvaminen uusiin ulottuvuuksiin ja suurempiin sfääreihin voi toisinaan tarkoittaa myös sitä, että ottaa askeleita sivusuuntaan ja hakee henkistä joustavuutta opetella aivan uusiakin juttuja titteleistä ja palkkapussin suuruudesta piittaamatta. Sekin voi olla se paras vaihtoehto. Myös silloin, kun sellainen ”harha-askel” ihan pirun paljon pelottaisikin.

Ehkä myös yrittäjäksi tai opiskelijaksi ryhtyminen vievät sinua eteenpäin urallasi, jonka ei pidä olla viivasuorasti ja näennäisesti noususuuntaisesti etenevä polku, jollaiseksi monet yhä kuvittelevat ”kehittymisen”.

Joskus näennäinen eteneminen uralla on pelkästään henkistä kutistumista paremman palkkapussin varjossa. Ei sen parempaa.

Ja mikä voisi olla pahempaa kuin itsensä myyminen tai omien arvojen uhraaminen vain kulissien ylläpitämiseksi?

Toivon, että tuo kysymykseni ei kolahtanut sinuun.

Jos kolahti – ymmärrän sinua enemmän kuin hyvin.

Ota yhteyttä minuun, niin kerron lisää siitä, mitä johtajan coaching minun mielestäni parhaimmillaan on.

Koska olet itsekin johtaja ja todennäköisesti tottunut jakamaan näkemyksiäsi epäselvistäkin asioista, odotan sinun kertovan myös omat näkemyksesi ja tarpeesi avoimin mielin!

Autan sinua johtamaan itseäsi ja kasvamaan siksi monipuoliseksi yksilöksi, joka sinä parhaimmillasi olet.

Oikeasti sisimmässäsi olet.

Sillä kun tunnet olevasi todella sinut oman itsesi kanssa, voit paremmin (ja rennommin!) johtaa myös muita ihmisiä ja heidän muodostamiaan eläviä (=aitojen yksilöiden muodostamia) organisaatioita kohti liiketaloudellisesti ja arvopohjaisestikin mittaroituina parempia tuloksia.

Ja niin, että sinä myös todella nautit työstäsi johtajana!

Joka päivä.

Jokaisessa kohtaamisessa.

Niissä haastavimmissakin.

Kasvupaikoissasi.

Miten aloittaa johtajan coaching käytännössä?

Kun haluat henkilökohtaista, aidosti luottamukselllisesta johtajacoachausta itsellesi, ota minuun yhteyttä. Kerron sinulle mielelläni, miten voin kulkea rinnallasi sitä polkua, joka sinun on tarkoituskin kulkea.

Sinun itsesi parhaaksi.

Coach Kati Niemi - Kliininen hypnoterapeutti, NLP-valmentaja (Ajanvaraus)

Rakkaudella,
Coach Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer, KTM, KHT, Yrittäjä, Ex-Vice President
[email protected]

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaista inspiraatiota