Slush Helsinki -kokemus

Psykedeelejä, voodoo-ideoita, ja inhokkiviikko (Slush Helsinki)

Laita hyvä kiertoon!

Inhokkiviikko! Slush Helsingin yksi mainio vinkki innovoinnin moottoriksi ja itsensä kehittämiseen.😀 

AI-gaming-paneelista Believerin Michael Chow haastoi tekemään vuosittain 40 tuntia jotain, mitä inhoat tai halveksit. Jospa ”inhokkiviikko” vaikkapa aina ennen synttäripäivääni, auttaisi tämän vierivän kiven karistamaan mahdollisen sammaloitumisen enkä uraudu liialti jatkossakaan. 

Mitä muuta Slush tarjosi? Oliko rahan väärti kaikilta osin…? Tästä IG-videostani näet muutamia pikkuklippejä:

Ikuisena opiskelijana rakastan oppia uusia, minua kiinnostavia juttuja, mutta mitä voisikaan syntyä inhokkiviikon ansiosta vuosien saatossa…!

Samassa AI-gaming-keskustelussa todettiin myös mm. miten yritykset ja yksilöt, jotka ymmärtävät aktiivisen tehtäväkierron arvon pitkällä tähtäimellä ja kierrättävät tehtäviä systemaattisesti jatkuvasti, tulevat vuosien aikana kumuloituvan, yhä laajemman osaamistason ansiosta menestymään paremmin kuin siiloissaan ja omilla mukavuusalueillaan pysyttelevät.

Generative AI Gaming: Tekoälyllä tehdyt pelit

Voodoo-ideoita ja psykedeelejä Slush Helsingin alkajaisiksi 

Slushissa oli mielenkiintoisia esityksiä ja innovaatioesittelyjä. Mutta kaikki eivät suhtaudu uutuuksiin aina niin avomielisesti kuin ehkäpä Slushin osallistujat, jotka nimenomaan vaeltavat Messukeskukseen kuulemaan uusimpia investointikohteita ja bisnesideoita, joista ottaa opiksi itsekin. 

Mullistavimpien keksintöjen tekijät kohtaavat tietysti aina myös vastustusta ihmisten monitahoisten pelkojen ja kaikenkirjavien ennakkoluulojen vuoksi. Uusien liiketoimintojen innovointi ja määrätietoinen strateginen johtaminen kysyvät vahvaa itseluottamusta ja uskoa ideaansa. 

Esimerkiksi kirurgi Nadine Hachach-Haram kertoi tarinansa innovaationsa takana. Sairaaloiden leikkaussalit ovat aina olleet hyvinkin lokaaleja ja analogisia. Kun Hachach-Haram kertoi muille lääkäreille monissa eri seminaareissa globaalista tiedonjako- ja leikkausten toteutusideastaan, hän sai lukemattomia kertoja kuulla kollegoiltaan olevansa aivan kahjo ”voodoo-ideansa” kanssa. 

Tekoäly terveydenhuollossa

Kappas, idea rokkasi ja toimii käytännössä hienosti auttaen yhä useampia ihmisiä ympäri maailman pääsemään nopeammin kansainvälisten huippukirurgien leikkauspöydille – siis etäavusteisesti. 🙂

Nooh, vielä enemmän silmienpyörittelyä saanevat yhä tänäkin päivänä osakseen Slush Helsingin Horizon-tulevaisuuslavan ensimmäisen paneelikeskustelun osallistujat. Heidän bisneksensä tavoitteena on mullistaa terveydenhuollon terapiakenttä psykedeeleillä

Kun bongasin tämän aiheen Slushin paalupaikalta, buukkasin sen tietysti heti agendani ensimmäiseksi. 

Näin Kliinisenä hypnoterapeuttina toimiessani tiedän kyllä, miten syvän transsin saa aikaiseksi ihan ilman taikasieniäkin, mutta nämä Slush-paneelikeskustelun lääketieteen edustajat nostivat esiin kemiallisetkin keinot vaikuttavaan terapiaan.

Psykedeelibisneksestä kertoivat kahden eri firman edustajat Dr. Ekaterina Malievskaia ja Cosmo Feilding-Mellen. Molemmat kertoivat hieman taustaansa ja syitä, miksi alkoivat etsiä hyvinvoinnin ratkaisuja nimenomaan psykedeeleistä. 

Mielenterveys psykedeeliavusteisella terapialla

Malievskaia kertoi lapsensa vaikeasta masennuksesta, ja kukapa äiti ei kääntäisi kaikki kivet ja kannot rakkaansa pelastamiseksi elämälle. Perinteiset keskusteluterapiat ja masennuslääkkeet eivät olleet toimineet, mutta onneksi psykedeeleistä löytyi apu.

Heti alkuun psykedeeli-paneelikeskustelijat korjasivat monien ensiajatuksen: ei, kyseessä ei ole kaikille avoimet psykedeelibileet rankan työviikon päätteeksi, vaan ihan oikea mielenterveyden hoitoon tarkoitettu terapiamuoto. 🙂

Vuosikausia kestävien keskusteluterapioiden (mm. kognitiivinen psykoterapia ym. klassikot) sijaan psykedeeliavusteisessa terapiassa voimallisempaa psykiatriasta hoitoa tarvitsevaa potilasta ensin pohjustetaan normipsykoterapiassa ennen kuin hän kirjautuu sisään sairaalan psykedeelisessioon

 

40 tunnin trippi?

Yksi psykedeelihoitokerta voi kestää kuulemma jopa 40 tuntia (kuulinkohan ihan oikein…? Ehkä sittenkin vain 4 tuntia?) ja hänen terapeuttinsa on koko ajan läsnä potilaan tripin aikana. Ei keskustelemassa vaan ns. sivullisena tuomassa turvan tunnetta, jotta asiakas voi päästää irti ja antaa hänen psykedeelien vapauttaman alitajuntansa hoitaa häntä. 

Psykedeelihoito voi tuoda pysyvän helpotuksen ilman lääkkeiden sivuvaikutuksia (siis jos oletetaan, että psykedeeleistä ei jää mitään haittavaikutuksia…?). Ja vaikutusaika vakavissakin caseissa voi olla 3 kuukautta.

Että semmosta! 

 

Hienoa, kun keksitään uusiakin keinoja tässä ylikemikalisoituneessa ja -medikalisoituneessa länsimaisessa ”hyvinvointi”-kulttuurissa, vai mitä?

Tosin, jos me länsimaisetkin bisnesihmiset olisimme vaalineet niitä vuosituhansia vanhoja, koko maailmassa tunnettuja mielenhoitometodeja tai edes niitä satojen vuosien takaisia Afrikan tai Lapin shamaanien keinoja, niin ei tarvitsisi aikaansa seuraavien venture capitalistienkaan vaeltaa Slushiin kuullakseen, miten mielenterveyttään ja psykofyysistä hyvinvointiaan voi helliä ihan ilman mitään lisäaineita ja haittavaikutuksia.  

Ennen kuin ilmoittaudut kuitenkaan psykedeelijonoon, kokeilethan 100% luonnollista hypnoterapiaa ihan vaikkapa täällä minun vastaanotollani Espoon Leppävaarassa tai Sipoon Nikkilässä, eikös juu? Hyvä! 🙂

Nämä mindshifting-matkat eivät kestä edes sitä 4 tuntia, saati 40 tuntia (lue hypnoterapiasessioiden kestosta & määrästä tästä koosteestani). Ja silti moni kehuu tämän klassisenkin hyvinvointimetodin tuottavan erinomaisia tuloksia. 🙂

"Kärsin mm. paniikki- ja ahdistuneisuusoireista sekä huonounisuudesta. Minulla oli tarvittaessa käytössä rauhoittavat lääkkeet ja unilääkkeet. Elämäni tuntui selviytymistaistelulta päivästä toiseen. Muutokset, jotka koin, alkoivat yllättävän nopeasti. - - -Suosittelen tätä valmennusta ihan kaikille ja eritoten sinulle, joka kamppailet töissä tai elämässä muuten.❤️"

Tekoäly (AI) oli tietysti myös Slush Helsingin pääteemoja lähes joka esityksessä.

Slush Helsingin eri alojen esityksissä, kuten syksyn Nordic Business Forumissakin, todettiin metataitojen olevan entistä tärkeämpiä AI:n hoitaessa perusjuttujen lisäksi yhä vaativampia tehtäviä. 

Mikä jää ihmisen rooliksi? 

Luovuus ja innovaatiot lymyävät samassa sisäisessä varastossamme kuin pelkomme ja muut tunteemme. Päätöksenteostamme ja toimintamme ajureista 95% tapahtuu tiedostamattoman mielen ja alitajunnan tasolla, vaikka haluaisimmekin ajatella olevamme aina niin rationaalisia ja loogisjärkeviä. 🙂

Niin kauan kuin pelkäät tai peittelet tunteitasi, jätät potentiaalisi puolitiehen.

Ja aivan samoin käy yrityksissä, joissa ei koko porukan potentiaalia hyödynnetä esim. ikärasismin vuoksi. 

Z-sukupolven yrittäjänaiset, ikärasismi

Slush Helsingissä Z-sukupolven myötä työntekoa, bisnestä ja VC-maailmaa mullistavista trendeistä kertoi inspiroiva nuori sijoittaja Meagan Loyst: 

”Age is just a number”, todellakin. 

Ikärasismia ei tule olla suuntaan taikka toiseen, jos johtajana haluaa koko tiiminsä loistavan.

Tulevaisuudessa ei ole erikseen ”tekoäly-töitä”, vaan me kaikki olemme AI-työkavereita.

Liian moni suomalainen vielä pysyttelee tekoälyn tontilta kaukana. Sitä on helppoa erehtyä luulemaan, että ne ”IT-ihmiset” sitten hoitavat sen tekoälypuolen. Näin varmaan ajateltiin vuosikymmeniä sitten tietokoneista ja netistäkin. Tosiasiassa me kaikki käytämme tietokoneita, kännyköitä, äppejä ja nettiä jo ihan suvereenisti. 

Ja näin tulee käymään myös tekoälyn kanssa.

Tekoälyllä luotu taide

Picsartin Hovhannes Avoyan muistutti AI:n kanssa työskenteleviä (joita me kaikki pian olemme) ja myös tekoälyä pelkääviä: 

   ”Don’t just create, create for your purpose.”

   ”AI is your co-pilot, not your competitor.” 

Niinpä: Tekoäly ei vie sinun työtäsi, vaan ihmiset, jotka hyödyntävät AI:a luovemmin ja arvoa tuottavaa tarkoitusta varten… ellet harjoittele uusia työkaluja itsekin aktiivisesti. 🙂

Slush Helsingissä opin myös, että hämähäkin seitti + lampaanmaito = luodinkestävä materiaali

Kuuntelin Slush Helsingissä myös muutamia biotekniikkaan ja avaruustieteeseenkin liittyviä key noteja. Opin siellä myös tuon otsikon mukaisen hauskan knopin esiintyjän sivulauseesta. 🙂

Kun kotiin päästyäni halusin kuulla tästä innovaatiosta hieman lisää, tietopankkikaverini ChatGPT4 (myös Open AI oli tietysti Slush Helsingissä updeittaamassa meitä) ei ollut tästä vielä kuullutkaan:

"Hämähäkin seitin ja lampaanmaidon käyttäminen luodinkestävän materiaalin valmistamiseen kuulostaa innovatiiviselta idealta. Hämähäkin seitti on tunnetusti yksi luonnon vahvimmista ja joustavimmista materiaaleista, ja se on inspiroinut monia kestävyyttä ja keveyttä vaativia sovelluksia. Toisaalta lampaanmaito on enemmän ravitsemukseen liittyvä ainesosa, eikä sitä tyypillisesti liitetä materiaalitieteeseen. Yhdistämällä näitä kahta ainetta voisi teoriassa pyrkiä luomaan uudenlaisia komposiittimateriaaleja. Kuitenkin, tämä edellyttäisi huomattavaa tutkimusta ja kokeilua, sillä molempien aineiden ominaisuudet ovat hyvin erilaiset ja niiden yhdistäminen tehokkaaksi luodinkestäväksi materiaaliksi olisi haasteellista. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että tällaista yhdistelmää olisi tutkittu tai kehitetty. Materiaalitieteessä jatkuvasti etsitään uusia innovaatioita, joten ajatus ei ole mahdoton, mutta se vaatisi laajaa tutkimusta ja kehitystyötä."

Slush Helsinki: ChatGPT4 OpenAI
Tokihan myös OpenAI ja ChatGPT olivat edustesttuina Slushissa.

Eli ehkäpä uusimman tiedon jakamiseen ja ainakin uusien keksintöjen innovointiin tarvitaan vielä meitä ihmisiäkin, sekä tämmöisiä Slushin ja Nordic Business Forumin kaltaisia infopläjäyksiä….? 😉

Avaruus- ja biotekniikan sekä tekoälyavusteisen geenimanipuloinnin tulevaisuudennäkymät herättivät huoliakin.

Edellä mainitsemieni kirurgin ja psykedeeliterapia-psykiatrien innovaatioiden lisäksi biotech-teollisuus oli edustettuna Slushissa. Puhtaan veden puute, luonnon saastuminen (myös yhä lisääntyvillä maanviljelyskemikaaleilla) ja kasvavan väestön ruoantuotantoon tarvittavien maanviljelysalueiden riittämättömyys iskevät meihin kuulemma jo muutamassa vuodessa kovempaa kuin ”pelkkä” ilmaston lämpeneminen. 

Ratkaisuja haetaan avaruudesta asti (lämpö- ym. dataa). Ihmiskunnan sukupuuttoon kuolemisen estämiseksi on lisäksi aloitettu vilja- ja kasvissatoja rouskuttavien pikkutuholaisten geenimanipulointi, jotta ruokamme tuhoajat ja tauteja levittävät ötökät kuolisivat sukupuuttoon ennen meitä

Slush biotekniikka ruoantuotanto

 Sinänsä tietysti oikein mainiota, että vilja- ym. tuotanto saataisiin nostettua maapallomme jättiväestölle riittävälle tasolle haitallisten ötököiden geenifiksauksen avulla ilman meidän ihmistenkin hormonituotantoa sotkevia ja hyviä hyönteisiä (kuten ensisijaisen tärkeitä mehiläisiä) summamutikassa tappavia kemikaalisumutuksia.

Slushin biotech-innovaatiot saivat minut kuitenkin miettimään, että näinköhän parhaimmatkaan tieteilijät osaavat ennustaa luonnon monimuotoisuudelle aiheutettavia vaikutuksia, joita sinänsä fiksu ötököiden lisääntymiskyvyn estäminen geenimanipuloinnilla voikaan aiheuttaa vuosikymmenten, vuosisatojen tasolla…?

Mitä tulevaisuuden innovaatioita (kuten se hämähäkin seitti + lampaanmaito-kombo) vielä menetämme sukupuuttoon kuolevien eläin- ja kasvilajien myötä? 

Slush Helsinki muistutti, että kunnon muutosta tarvitaan mentaliteettiin, jos mielemme tekevi säilyä ylipäätään elossa – saati hyvinvoivina, ilman psykedeelejä tai muitakaan kemikaalicocktaileja…

(Näihin pohdintoihini liittyen ymmärrät, miksi tämän executive coachingin ja hypnoterapioinnin ohella edustan tätä 100% luonnonmukaista tuotesarjaa; tervetuloa vaan mahtiporukkaamme mukaan vaikuttamaan!)

Ilmastokriisiäkin vakavampi uhka ihmiskunnalle?

Slushissa nostettiin esille myös toinen tulevaisuuden uhkakuva ihmiskunnan sukupuuttoon kuolemisen kannalta: yhä lisääntyvä yksinäisyys ja vähenevä pariutuminen (länsimainen näkökulma). 

Tinderin ex-toimari (ja monessa muussakin mukana ollut) Renate Nyborg kertoi uusimmasta kehitysprojektistaan, tekoälyterapeutti Meenosta, joka lanseerattiin ensimmäisenä maailmassa Suomessa nyt Slushin aikana.

Tekoäly-terapiaa etänä sovelluksessa

Varsinkin nuoremmat sukupolvet elävät niin tiiviissä symbioosissa vempaintensa (ja tekoälyaskartelujensa) kanssa, että he eivät osaa enää lähentyä muiden kanssa eivätkä luoda tai ylläpitää antoisia ihmissuhteita luonnostaan. 

Mm. näissä ihmisten psykofyysisen hyvinvoinnin kannalta tärkeissä metataidoissahan Rakkauden (R)evoluutiokin valmentaa ja terapioi ihania asiakkaitaan. Monen keski-ikäisenkin suusta olen monesti kuullut: 

”Miksei näitä opeteta jo koulussa?!”  (Niinpä…)

Tutkimusten mukaanhan seksikään ei maistu nykynuorille enää vanhaan malliin, mikä tietysti voi pitkään jatkuvana trendinä olla uhka ihmiskunnallekin. Mutta ehkäpä meitä ihmisiä riittää tällä pallolla jatkossakin – jopa niin paljon, että apuja on haettava sieltä avaruudesta asti.

Mutta jos sinä satut olemaan tekoälyvelho, jota kiinnostaa kokonaisvaltaisen psykofyysisen hyvinvoinnin parantaminen myös tekniikan avulla, laitapa viestiä, niin laitetaan terapia- ja tekniikkahynttyyt yhteen ja aletaan innovoimaan yhdessä jotain psykedeelejäkin enemmän tajunnan räjäyttävää! 🙂

 

Summa summarum Slush Helsingistä:

Slushin presikset olivat mielenkiintoisia. Yllättävän vähän tuli ihan perustekoälytoistoa, jota tulee nykyään joka tuutista (toki hyvä niinkin). 

Agenda oli antoisa, mutta pettymyksenä oli huonot käytännönjärjestelyt. Vessat epäsiistejä, kahvipöydillä ylitulvivia aluslautasia, ruoka omakustanteista ja vaihtoehdot snägäritasoa. Liput sekä Nordic Business Forumiin että Slushiin ovat samaa tonnin hintaluokkaa (+molemmat 2-päiväisiä seminaareja Messukeskuksessa), joten käytännön jutuissa NBF kyllä pesi Slushin.  NBF:ssä oli laadukkaat tarjoilut kaikille osallistujille lipun hintaan sisältyen, ja paikat viihtyisiä. Mutta se siitä marmatuksestani 🙂  

Summa Summarum:   

Ilmastokriisi, maailman ylikansoittuminen, ihmisten monitahoinen pahoinvointi (psykofyysisesti mm. ylikemikalisoitumisen ja sen yksinäisyydenkin myötä) sekä metataitoihin satsaaminen ovat varmasti juuri niitä kansainvälisiä megatrendejä, joihin Slushiin osallistuneet venture capitalistit voisivat suunnata myös ne rahoittamansa tekoäly- ja muut innovaatiot. Vai mitä mieltä olet?

Entä mikä oman elämäsi innovaatio voisi kutsuu sinua seuraavaksi…? Laita viestiä, niin työskennellään yhdessä tavoitteesi saavuttamiseksi!

Kokonaisvaltaisesti hyviin muutoksiin motivoiden,

Coach Kati

Resilienssivalmennus: Mentaalivalmennus johtajalle, esihenkilölle, HR-henkilöstöhallinnolle (Coach Kati Niemi)
Täytä esitiedot ja varaa ilmainen ensitapaaminen tästä kuvasta klikkaamalla
Executive Coach, KTM, KHT, Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja, Tietokirjailija, Digiyrittäjä Kati Niemi (Business Coaching)

Resilienssivalmennus

Resilienssivalmennuksesta lisävoimaa tavoitteiden saavuttamiseen. Sopii johtajalle, yrittäjälle, tiimin vetäjälle tai HR-ammattilaiselle.

SAA VIIKOITTAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaista inspiraatiota