Kännykkä vaikuttaa hermostokuormitukseen, joka näkyy keskittymiskyvyssä, sairaslomina, työhyvinvointikyselyissä ja työn tehokkuudessa.

Kännykkä vaikuttaa työhyvinvointiin ja suorituskykyyn – Testaa itse!

Laita hyvä kiertoon!

Tiedätkö, miten kännykkä vaikuttaa sinun ja lastesi hermostojen kautta mielen ja koko kehon hyvinvointiin? Ja lopulta kaikki hermostokuormitus näkyy mm. keskittymiskyvyssä kouluissa ja työpaikoilla, yritysten sairaslomatilastoissa, työhyvinvointikyselyissä, ja takkuilevissa työpalavereissa, kun ajatus ei juokse suoritushermostolla toisin kuin vapaalla hermostolla. Parisuhdehaasteista puhumattakaan (niistä voit lukea täältä).

Hermoston helppo asentotonustesti paljastaa yllättävän totuuden, joka on tutkimuksissakin todettu: kännykän sähkömagneettiset kentät (EMF) voivat heikentää keskus- ja ääreishermostomme toimintaa eli sitä työpaikoillakin tarvittavaa aivotoimintaa.

Ja tämä ymmärrys tulisi olla mm. jokaisella yritysjohtajalla, vanhemmalla, koulujen opettajilla, kansanedustajilla ja EU-ohjeistusten määrittäjillä, jotta mm. kouluissa välitunneilla (saati oppitunneilla pulpetin alla) ei räplättäisi kännyköitä, vaan autettaisiin hermostoa eli kehoa palautumaan ja syttymään uutta oppituntia varten.

Kuinkakohan paljon yritystenkin tuottavuus paranisi, jos johtoryhmienkään jäsenet eivät selailisi näennäistärkeitä whatsup- ja some-viestejään neukkaripöydän alla kesken palaverin, kun käsiteltävä aihe ei ole ykkösprioriteetti itselle ja edellisillan somesinivalotuksen myötä univelka painaa huippusuorituksiin aamuin illoin tähtäävää.

Liian monilla kokeneillakin johtajilla ja yrittäjillä on hermoston tasapaino ja itsensäjohtaminen jäänyt heikolle tolalle, ja siksi on ”pakko” lukea niitä meilejä läppäriltäkin samalla, kun ”keskittyy” varsinaisen palaverin agendaan.

Kun palaverikäytöstavat saataisiin kunniaan, päätöksenteko tehostuisi ja neukkareissa istumiset vähenisivät, mitkä lisäisivät kannattavuuden ja työssäjaksamisen lisäksi johtajien henkilökohtaista hyvinvointia. Jos organisaation tavat ja kulttuuri eivät tue myös hermostollisesti kestävää kehitystä, kyllä ne huippuosaajat osaavat äänestää myös jaloillaan olivatpa työmarkkinoiden yleissuhdanteet mitkä tahansa.

Oivallusten avuksi voit kokeilla tätä helppoa hermoston asentotonustestiä vaikkapa kollegasi kanssa samantien!

Nopea hermostotesti:

  1. Seisokaa vastakkain kaverisi kanssa.
  2. Ota kännykkä toiseen käteesi ja ojenna toinen kätesi suoraksi eteenpäin vaakatasoon kaveriasi kohti.
  3. Kaverisi painaa kättäsi alaspäin (ranteen ja kyynärpään puolivälistä), kun sinä yrität pitää sen suorana.
  4. Toista testi ilman kännykkää.

Mitä kehosi kertoo kännykän vaikutuksista hermostoosi? Tämä ei ole lihaskuntotesti, vaan kännykän vaikutuksia hermostoon havainnollistava pikatsekki.

Kännykkä vaikuttaa hermostokuormitukseen, joka näkyy keskittymiskyvyssä, sairaslomina, työhyvinvointikyselyissä ja työn tehokkuudessa.

 

Kännykän elektromagneettisen säteilyn (EMF) vaikutukset hermostoon

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kännykän säteily voi vaikuttaa aivoaaltojen aktiviteettiin, solukalvojen rakenteellisiin ja toiminnallisiin muutoksiin, lisätä oksidatiivista stressiä ja jopa vaurioittaa soluja ja DNA:ta. Lisäksi esimerkiksi epilepsiapotilailla on havaittu, että kännykän säteily voi lisätä kohtausten riskiä. Tämä on yksi esimerkki monista mahdollisista vaikutuksista, joita kännykän käyttö voi aiheuttaa. Lue kännykän ja mobiiliverkko-tukiasemien tutkituista vaikutuksista tästä artikkelistani.

Hermostollinen pahoinvointi aiheuttaa laajoja psykofyysisiä haittavaikutuksia, jotka näkyvät mm. heikentyneenä unen laatuna, lisääntyneenä stressinä ja keskittymiskyvyn heikkenemisenä. Kuulostaako tutulta – jos ei omalla kohdallasi, niin kenties työpaikallasi oireilevilla kännykän käyttäjillä? Lue tarkemmin hermoston hyvinvoinnista.

Yksilöllinen, synnynnäinen hermostotyyppi eli hermostolliset luontaiset taipumukset, jotka liittyvät mielenkiintoisella tavalla myös MBTI-persoonallisuuspiirteisiin, sekä hermoston kuormitus (mm. primitiivirefleksit eli kehon turhat liikemallit, jotka havaitaan hermostokartoituksessa) vaikuttavat merkittävästi niin yksityiselämään kuin työelämäänkin.

Yksilölliset erot hermoston toiminnassa ja hyvinvoinnissa selittävät osaltaan, miksi esimerkiksi työpaikoilla erilaisissa projekteissa tai normityössään toiset kokevat stressiä herkemmin tai palautuvat hitaammin kuin toiset. Valmennuksissani ohjaan sinuakin mm. mielenvoimaan ja keskittymiskykyyn liittyvissä mentaali-metataidoissa, joita tarvitset työelämän lisäksi yksityiselämän vaikeissa päätöksentekotilanteissa ja itsesi johtamisessa antoisampaa arkea koti.

Hermostotyyppinsä ymmärtäminen (itsetuntemus) ja hermoston kuormitus vaikuttavat sekä työhyvinvointiin että uramenestykseen yrittäjänä, johtajana ja asiantuntijana.

Hyvinvoiva hermosto parantaa mm. keskittymiskykyä ja auttaa esimerkiksi pitämään hermot kurissa tiukoissa yritysneuvotteluissakin. 

Monien muiden hyötyjen lisäksi hermoston psykofyysinen hyvinvointi on olennainen tekijä uramenestyksen mahdollistamisessa ja menestyvänkin ammattilaisen burnoutin ja boreoutin välttämisessä.

Kun haluat vahvistaa psykofyysistä hyvinvointiasi myös työelämän menestysreseptisi uudistamiseksi, tutustu toiminnallisen neurotieteen SensoCoach- ja ReflexExpert-palveluihini tästä.

Edellä kuvaamani yksinkertainen hermostotesti voi antaa sinulle nopeasti konkreettisen tuntuman siitä, kuinka kännykkä vaikuttaa hermostoosi. Kommentoi omia kokemuksiasi alla!

Sinulle merkityksellisiin muutoksiin motivoiden,

Coach Kati Niemi
Toiminnallisen neurotieteen asiantuntija (ReflexExpert; SensoCoach tasot 1-5/5), Kliininen hypnoterapeutti, NLP-kouluttaja (sertifioitu NLP Trainer)
[email protected]

Executive Coach, KTM, KHT, Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer -valmentaja, Tietokirjailija, Digiyrittäjä Kati Niemi (Business Coaching)

Resilienssivalmennus

Resilienssivalmennuksesta lisävoimaa tavoitteiden saavuttamiseen. Sopii johtajalle, yrittäjälle, tiimin vetäjälle tai HR-ammattilaiselle.

SAA VIIKOITTAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaista inspiraatiota