Hypnoosihoito - Hypnoterapia - Hypnoterapeutti - NLP valmentaja pääkaupunkiseudulla Kati Niemi

Itselle sopivan, hyvän valmentajan tai terapeutin valinta

Laita hyvä kiertoon!

Etsitkö itsellesi hyvää kasvukumppania tavoitettasi kohti ja mietit, kuka voisi olla juuri sinulle sopiva valmentaja, coach tai terapeutti? Coachin tai terapeutin valinta ei kuitenkaan ole aina ihan helppoa, koska välttämättä se henkilö, jota ystäväsi tai kollegasi kehui sinulle kahvipöydässä, ei ehkä olekaan se kaikista paras match juuri sinun tilanteessasi.

Itselle sopivan valmentajan, hypnoterapeutin tai muun hyvän terapeutin valinta on kuitenkin niin tärkeä lähtöpiste kehitysprosessillesi, että siihen sinun kannattaa panostaa.

Tähän tietopakettiin olen koostanut sinulle näkökulmia, joita sinun kannattaa puntaroida ennen kuin valitset itsellesi sopivan valmentajan, coachin, hypnoterapeutin tai muun terapeutin.

Hyvän valmentajan / Terapeutin valinta: Hoidetaan itsestäänselvyydet ensin alta pois

Tietenkin kannattaa valita terapeutti (esim. hypnoterapeutti), joka on ainakin asiansa osaava. Se nyt on jo ihan itsestäänselvyys, vai mitä?

Kannattaa muistaa, että terapeutti-nimikettä (myös hypnoterapeutti-nimikettä) voi käyttää kuka tahansa, joka valitsee niin tehdä. Terapeutti-nimike ei siis ole suojeltu eikä Valviran valvonnassa, joten erilaisia terapeutteja on tarjolla paljon. Jokaisella on omat taitonsa ja fokusalueensa.

Esimerkiksi hypnoterapeutin valinnassa sinun kannattaa tarkistaa, mistä hän on oppinut hypnoterapeutin taidot. Vai onko hän opiskellut vain hypnoosin indusoimista, mutta hänen terapeuttiset ja valmennukselliset menetelmät ovat huterat? Tai onko hän opiskellut esimerkiksi nettikirjekurssin ulkomailla tai muuten etänä esimerkiksi verkkokurssilla? Vai onko hän oikeasti käynyt esimerkiksi Suomen Hypnoosiliiton tarjoaman Kliinisen Hypnoterapeutin ammattikurssin?

Jos epäilet minkä tahansa valmentajan tai terapeutin pätevyyttä, varmista, että hän ainakin on avoin oman koulutuksensa ja sertifiointiensa osalta. Voit myös tarkistaa, kuka on ollut terapeutin opettajana ja kuinka pätevä tuo hänen opettajansa on. Pätevä ja omasta ammattikunnastaan ylpeä opettaja päästää kursseiltaan läpi vain pätevät ja eettisesti toimivat henkilöt.

Kukaan terapeutti tai valmentaja ei ole kaikkien alojen asiantuntija.

Sinulle sopivan valmentajan / terapeutin valinta on tärkeää myös terapeutille/coachille itselleen. Tässä artikkelissa kerron sinulle, miksi ammattitaitoinen valmentaja ei edes halua kaikkia asiakkaikseen eikä hän varsinkaan esitä olevansa kaikkitietävä, joka alan asiantuntija edes omassa terapia-/valmennus-genressään.

Hän tietää omatkin rajoitteensa. Ja kunnioittaa myös omia rajojaan, jotta sinun ei tarvitse ainakaan turhaan epäillä, voiko hän auttaa sinua vai ei.

On itsestäänselvää, että pidempään kouluttautuneet terapeutit ja valmentajat ovat ehtineet opiskella ja työskennellä alalla pidempään. Toisaalta pitkä kokemus voi olla kuitenkin suppea tai kauan alalla toiminut ammattilainen ei ole virkistänyt osaamistaan uusimman tiedon osalta. Monessa muussakin ammatissa osaaminen ja tieto voi vanhentua vuosikymmenten vieriessä, joten ammattitaidon ylläpitäminen on kunnia-asia eettisesti toimiville terapeuteille ja valmentajille.

Toisinaan opiskelu itsessään on voinut olla suppeahkoa. Asiakkaan tilanteen ja tavoitteen kannalta olisikin hyödyllistä, jos terapeutti/valmentaja osaa soveltaa useanlaisia menetelmiä eikä liian orjallisesti noudata vain jotain tietyn koulukunnan protokollaa, jonka hän on aikoinaan opiskellut. Tiedekin kehittyy jatkuvasti ja uusia terapiamenetelmiä kehitetään kaikissa maissa.

Tiedät varmasti esimerkkejä työelämästäkin, että jotkut ammattilaiset kehittävät itseään laaja-alaisesti, jotkut syvällisesti mutta suppeammin, ja kolmannet eivät juurikaan. Näin on myös valmentajissa ja terapeuteissa, vaikka ehkäpä voisi olettaa tämän ammattiryhmän olevan lähtökohtaisesti enemmän itsensäkehittämiseen orientoituneita. Vaan ei ehkä kuitenkaan välttämättä ihan aina, vai mitä?

Mistä tietää, onko terapeutilla osaamista juuri sinun aiheesta?

Tarkista, mihin aihealueisiin terapeutti / valmentaja / coach on perehtynyt esimerkiksi mielenkiinnonkohteidensa, muun ammatillisen taustansa tai henkilöhistoriansa ansiosta. Jokaisella valmentajalla ja coachilla on myös ”oma elämä” valmennus- tai terapiatilan ulkopuolella.

Toisinaan ”terapian ulkopuolinen elämä” voi kertoa jopa paremmin hänen kyvyistään juuri sinun aihealueeseesi liittyen, sillä jokainen valmentaja, coach, hypnoterapeutti ja muukin terapeutti tai lääkäri oppii opiskelemalla vain teoriat ja tekniikat, kun taas käytännön soveltamistaidot oppii vain elämällä, kokeilemalla ja harjoittelemalla. Niin asiakkaiden kuin muidenkin ihmisten kanssa jatkuvassa vuorovaikutuksessa.

Ja myös vuorovaikutuksessa oman itsensä kanssa!

Onko sinun valmentaja/terapeutti esimerkiksi itse kokenut jotain sellaista, mitä sinä pohdit tai tavoittelet? Osaako hän ihan konkreettisesti ymmärtää, mistä puhut ja haaveilet, vai saattaisiko hän suhtautua sinun ongelmaasi ulkokantaisesti tai liian teoreettisesti – liian ”terapeuttimaisesti”? Sinä tuskin olet kiinnostunut teoriasta eikä sinun tarvitse tietää, mitä tekniikoita on tehokkainta käyttää mihinkin ongelmaan – se kaikki on asialleen omistautuneen valmentajan / terapeutin ammattitaitoa.

On epätodennäköistä, että sinun tavoitteesi on tismalleen sama kuin mitä terapeutti / coach on itse tavoitellut tai edes mitä hänen sadoista asiakkaista joku toinen olisi tavoitellut. Tai ainakin sinun lähtökohtasi on aivan varmasti aina hitusen erilainen. Ammattitaitoinen valmentaja coachaa sinua omaa tavoitettasi kohti ammentaen kaikesta osaamisestaan silloinkin, kun hänellä ei olisi täysin samaa kokemuskenttää omakohtaisesti tai asiakkaidensa kautta epäsuorasti koettuna.

Tutustu tuohon henkilöön siis myös hänen terapeutti- ja valmentajanimikkeidensä tai -tutkintojensa takana. Hyvä valmentaja/terapeutti on osaamiseltaan monipuolinen, jotta hän osaa soveltaa erilaisia menetelmiä myös käytännön tilanteissa, asiakaslähtöisesti.

Arvioi sitten, kuka voisi parhaiten osata auttaa sinua ratkaisemaan ongelmasi ja saavuttamaan tavoitteesi.

Ilmainen rentoutusäänite stressinhallintaan, rentoutumiseen ja resilienssin parantamiseen
Lataa ilmainen rentoutusäänite tästä kuvasta klikkaamalla.

Itselle sopivan valmentajan tai terapeutin valinta ammattiliittojen kautta

Hyvä valmentaja on siis monipuolinen. Esimerkiksi hypnoterapeuttina osaa käyttää muitakin menetelmiä kuin hypnoosia, joka ei vielä sisällä terapeuttista eikä valmennuksellista sisältöä.

Hypnoosi itsessään on siis ”vain” tila, jossa toimitaan. Hypnoosia hyödyntävät hypnotistit ja muut hypnoosia omalla tavallaan tunnetuksi tekevät lava-esiintyjät tai mentalistit eivät siis ole lainkaan sama asia kuin hypnoositilaa hyödyntävät hypnoterapeutit. Eivätkä toisaalta kaikki hypnoterapeutit omaa Kliinisen hypnoterapeutin valmiuksia.

Voit myös tarkistaa, kuuluuko pohtimasi valmentaja/terapeutti alansa ammattiliittoon, joka kehittää ja osaltaan valvoo ko. valmentajien ja terapeuttien toimintaa. Kuuluuko esimerkiksi NLP-valmentaja Suomen NLP-yhdistykseen tai hypnoterapeutti Suomen Hypnoosiliittoon?

Esimerkiksi minut löydät Suomen Hypnoosiliiton sivuilta. Olen myös Suomen NLP-yhdistyksen ja Suomen Psykologisen Seuran jäsen.

Eettisesti toimiva valmentaja/terapeutti on riippumaton ja asiakaslähtöinen

Ammattitaitoinen ja eettisesti toimiva valmentaja/coach/terapeutti/hypnoterapeutti kertoo sinulle, kun terapia on tullut tietyltä osin päätökseensä ja kun olet tarpeeksi vahva kantamaan itse itsesi kohti päämäärääsi. Eettisyyteen kuuluu molemminpuolisesta itsenäisyydestä huolehtiminen, mikä tarkoittaa terapeutin/valmentajan osalta myös esimerkiksi taloudellista riippumattomuutta mm. sinun työnantajaasi tai vaikkapa lääketeollisuuteen.

Eettisesti toimiva terapeutti / valmentaja / hypnoterapeutti tekee itsenäisiä päätöksiä käyttämiensä menetelmien suhteen ilman riippuvuuksia tai taustavaikuttimia. Hän lähtee liikkeelle sinun tarpeistasi ja toiveistasi eli hän toimii aina asiakaslähtöisesti, sinun etuasi ajatellen.

Ammattitaitoinen hypnoterapeutti osaa vastata kysymyksiisi sellaisella kielellä, jonka sinä ymmärrät. Hänen ei tarvitse mennä teorioiden ja hienojen termien taakse.

Hyvä valmentaja/terapeutti haastaa sinua lempeän aktiivisesti

Monella valmennus- ja terapia-asiakkaalla on pitkä lista asioita, joita hän haluaa parantaa elämässään. Tuloksia saava valmentaja/terapeutti/hypnoterapeutti ei yritä kaikkea kerralla, vaan edellyttää sinulta valintaa: minkä ongelmasi ratkaisu auttaisi sinua kaikista eniten konkreettisesti juuri nyt?

Jos sinulla on tuhannen kehitysaiheen toivomuslista ja haluat “kaikki mulle nyt heti” (kukapa meistä ei haluaisi!), hyvä valmentaja/terapeutti kuitenkin pysäyttää sinut ja tuo takaisin maantasolle. 🙂

Hän auttaa sinua priorisoimaan tavoitteesi, jotta voitte keskittyä yhden ongelman ratkaisuun kerrallaan. Hän ei yritä siivota jokaista huonetta kerralla, vaan puhdistaa yhden huoneen kerrallaan – ja kerralla kunnolla. Hän on keskittyvä ja perinpohjainen, jotta sinä saat tuloksia parhaalla mahdollisella tavalla ja mahdollisimman nopeasti – siis tavallaan juuri niin kuin halusit!

Kun tapaat terapeuttisi/valmentajasi, huomioi, selvittääkö hän sinun taustasi ja ongelmasi luonteen perinpohjaisesti vai tarjoaako hän vain “one size fits all”-terapiaa? Tarjoaako hän sinulle heti alusta alkaen vain pikatapaamisia ilman että ehditte syventyä aiheeseesi kunnolla? Tai eteneekö hän liian nopeasti?

Sinulle sopiva terapeutti/valmentaja etenee sinun tahdissasi, vaikka haastaakin sinua aktiivisesti eteenpäin. Lempeän määrätietoisesti!

”Lempeys” ja ”aktiivisuus” ovat kuitenkin henkilökohtaisia määreitä, ja sinulle hyödyllisintä on valita itsellesi sellainen valmentaja/coach/terapeutti, jonka rytmi ja tyyli ovat sinulle helppoja. Kun kasvat epämukavuusalueesi kautta tavoitettasi kohti, sinun ei ole tarkoitus olla epämukavuusalueella myös coachisi persoonan osalta. Etsi itsellesi coach, joka haastamiskyvystään huolimatta ei kuitenkaan ärsytä sinua omalla tyylillään.

Hyvän coachin / terapeutin valinta -kriteerejä: Rohkeus kohdata sinut

Hyvä valmentaja/terapeutti uskaltaa vaatia sinulta motivaatiota ja sitoutumista sinun ongelmasi ratkaisemiseen. Edes voimallista hypnoositilaa hyödyntävä ammattitaitoinen Kliininen hypnoterapeutti ei ole hokkus pokkus -taikatemppujen tekijä, eikä hän lupaa parantaa sinua.

Hän voi luvata vain auttaa sinua itseäsi sellaisin keinoin, joiden avulla sinä oivallat ratkaisusi itse. Sinun oman vahvan, taitavan alitajuntasi avulla. Sinun mielesi on ollut luova ongelman luomisessa tai siihen jumiutumisessa, joten aivan samalla tavalla sinun oma mielesi löytää kyllä ratkaisunkin – kunhan maltat pysähtyä itsesi äärelle silloinkin, kun se ei aina tunnu ensialkuun helpolta.

Hyvä terapeutti/valmentaja kyseenalaistaa ajatuksiasi eri keinoin. Hän kulkee vierelläsi, kun ujuttaudut hiljalleen epämukavuusalueellesi. Kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella, sillä vain epämukavuusalue ei ole vielä täysin hallussasi. Ja jos jokin, mitä haluat, ei ole vielä hallussasi, se on juuri se alue, jonne sinun on kastauduttava varvas kerrallaan niin suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti, tasaisesti edeten, että päivä päivältä uskot yhä vahvemmin tavoitteesi saavuttamiseen. Ja niin tavoitteesi toteutuminen tulee yhä lähemmäs sinua.

Sinulle sopivan valmentajan / terapeutin valinta: Kannustaako hän sinua treenaamaan itseksesikin?

Valmentaja/Terapeutti voi antaa sinulle kotitehtäviä. Ja annettuaan sinulle harjoiteltavaa, hän tarkistaa seuraavalla kerralla, että olet myös tehnyt nuo ”läksysi”.

Sinulle sopiva valmentaja/terapeutti osaa kuitenkin mitoittaa ”kotiläksyt” sinun kantokykysi mukaan. Hän huomioi toivomasi etenemistahdin ja kuuntelee sinua, jos sanot, että et vaan yksinkertaisesti ehdi harjoitella itseksesi. Sinä saat harjoitella ”vain” terapeuttisi/valmentajasi kanssa kahdestaan.

Hän on sinua varten etkä sinä häntä varten.

Vaikka hyvä valmentaja/coach osaa mitoittaa ehdotuksensa juuri sinun nykytason ja jaksamisen mukaan, hän kuitenkin pitää jatkuvasti mielessään sinun tavoitteesi – sen, mihin sinä olet sitoutunut ja minkä sinä haluat toteutuvan. Ja hän auttaa sinua tavoitettasi kohti kaikin tavoin – siis myös haastamalla sinua aina hieman lisää sinne ”epämukavuusalueen” puolelle. 🙂

Hyvän terapeutin valinta ei siis tarkoita sitä, että valitset itsellesi liian helpon valmentajan! 🙂 Jos olisit jo tavoitteessasi, sinun ei tarvitsisi hakea muutosta itsestäsi. Joten kun haluat saavuttaa isoimmatkin unelmasi, sinun tehtäväsi on kasvaa.

Anna siis sinulle sopivan coachin kannustaa sinua eteenpäin niissäkin kohdissa, joissa sinun tekisi mieli vaan heittää hanskat tiskiin ja jäädä tuleen makaamaan itsesi kanssa.

Hyvä terapeutti on sinut itsensä kanssa eikä hätkähdä pienestä.

Hyvä terapeutti/valmentaja ei ole supernainen eikä -mies, vaan ihminen hänkin. Hänelläkin on oma elinympäristönsä, sukuhistoriansa, arvomaailmansa, ajattelumallinsa, uskomuksensa, unelmansa ja tavoitteensa.

Hyvä valmentaja/terapeutti on kuitenkin valmis kuulemaan kaikenlaista elämään kuuluvaa. Hän työstää omaa ajatusmaailmaansa ja omia rajoittavia uskomuksiaan oman terapeuttinsa/valmentajansa kanssa, jotta hän voi suhtautua avoimin mielin asiakkaidensa tilanteisiin ja tavoitteisiin. Silloinkin kun asiakkaan tilanne olisi terapeutille itselleen kivulias tai tavoite terapeutin omalla arvokartalla ”vähäpätöinen”.

Hän on valmis kuulemaan myös sinun tarinasi sen syvimpiä syövereitä myöten, eikä säpsähdä abreaktioistakaan (esim. itku ym. niin sanotut ihan tavalliset ”vastareaktiot”).

Ennen kaikkea hyvä terapeutti/valmentaja on siis monin tavoin luotettava kasvukumppani juuri sinulle.

Nämä kaikki seikat vaikuttavat siihen, koetko voivasi luottaa terapeuttiisi/valmentajaasi. Ja esimerkiksi hypnoterapia toimii, kun luottamus on olemassa.

Se on kaiken lähtökohta.

Loppujen lopuksi muun muassa hypnoterapeutti voi auttaa sinua selvittämään mistä ongelmasi johtui ja miten alitajuntasi voi sen siis myös ratkaista. Jos et jostain syystä kuitenkaan luota hypnoterapeuttiisi, hyvin todennäköisesti sinun taitava, suojeluvaistossaan vahva alitajuntasi luo esteitä eteenne. Tällöin et teknisesti taitavimmankaan hypnoterapeutin kanssa pääse niin vapaasti sukeltamaan alitajuntaasi, jos et koe voivasi luottaa häneen.

Miksi luottamus on erityisen tärkeää varsinkin hypnoterapeutin valinnassa?

Sinulle sopiva hypnoterapeutti on parhaimmillaan opas, jonka alitajuntasi tunnistaa luotettavaksi. Silloin alitajuntasi voi helpommin hyväksyä hypnoterapeuttisi antamat positiiviset suggestiot.

Vaikka kuka sinulle hokisi ”rakastat itseäsi ja hyväksyt itsesi”, sinä et vastaanota tuota hyvääkään tarkoittavaa suggestiota syvällä sisimmässi, jos alitajuiset uskomuksesi seisovat sen tiellä. Kun luotat hypnoterapeuttiisi, hän voi auttaa sinua ohittamaan nuo alitajuiset lukkosi. Ja lopulta sinä todella tunnet, että sinähän tietysti rakastat itseäsi ja hyväksyt itsesi! 🙂

Kaikki hypnoosi on itsehypnoosia. Kukaan hypnoterapeutti ei siis ratkaise ongelmia sinun puolestasi, koska ongelman ratkaisu edellyttää alitajuntasi yhteistyöhalukkuutta. Siksi juuri sinulle sopivan hypnoterapeutin tai muunkin terapeutin valinta on ensisijaisen tärkeää.

Ota minuun yhteyttä, kun luotat minuun ainakin sen verran, että haluat tutustua minuun paremmin. Minä otan asiakkaakseni vain henkilöitä, joiden kanssa saan kunnon tuloksia aikaan eli jotka tuntevat voivansa luottaa minuun.

Miksi myös minulle hypnoterapeuttina/coachina on tärkeää, että sinä löydät itsellesi sopivan valmentajan?

Molemminpuolinen luottamus on siis ensisijaisen tärkeää myös minulle, jotta saamme yhdessä nauttia tavoitteesi saavuttamisesta.

Turvallisuus on perusarvojani. Minä toimin vahvasti arvopohjaisesti omassa elämässäni – myös tässä valmennus- ja terapiatyössäni.

Jokaikinen kerta. Myös siis sinun kanssasi, ihana potentiaalinen asiakkaani! 

Minä arvostan korkealle sitä tehokkuutta, jota hypnoterapia voi antaa sinulle parhaan mahdollisen hyödyn muodossa.

Siksi minulla on myös selkeät periaatteeni, joiden pohjalta otan vastaan asiakkaani. 

Sinutkin. Silloinkin kun emme tapaisi hypnoterapian merkeissä.

Minulle on tärkeää, että sinä löydät itsellesi juuri sen parhaan coachin/terapeutin tai toisinaan esimerkiksi lääkärin, joka voi auttaa sinua ensimmäisenä tässä tilanteessa, jossa nyt olet.

Eri elämänvaiheissa ja tavoitteissa eri hypnoterapeutit, valmentajat, coachit ja lääkärit ovat paikallaan.

Annathan itsellesi siis aikaa löytää juuri itsellesi sopiva kehityskumppani äläkä lannistu, jos ensimmäisen ammattilaisen kanssa et tunnu pääsevän eteenpäin parhaalla mahdollisella tavalla.

Mistä tiedät olenko sinulle sopiva terapeutti / valmentaja?

Kun otat minuun yhteyttä ja täytät esitietolomakkeen, havaitsen, jos en ole paras mahdollinen terapeutti/valmentaja juuri Sinulle. Silloin suosittelen sinulle itseäni paremman. Jos valmentajan / terapeutin valinta tuottaa sinulle vaikeuksia, autan sinua eteenpäin.

Minä suosittelen vain valmentajia ja terapeutteja, jotka tunnen henkilökohtaisesti. Jos en tunne jotain ko. asiaan perehtynyttä experttiä (älä huoli, verkostoni ovat laajat!), pyydän sinua etsimään itsellesi aiheeseesi syventyneen ammattiauttajan.

Aivan samalla tavalla muut ammattitaitoiset hypnoterapeutit ja valmentajat ohjaavat heihin yhteyttä ottaneita ihmisiä minunkin luokseni aiheissa, joissa he tietävät minun osaavan auttaa asiakasta monipuolisemmin. Me omasta ammatistamme ansioituneesti ylpeät valmentajat emme siis vastaanota asiakkaita, joiden osalta emme ole varmoja onnistumisesta.

Ja sehän on sinullekin paras mahdollinen tae siitä, että myös sinä tulet onnistumaan oman tavoitteesi saavuttamisessa oman parhaan valmentajasi/terapeuttisi kanssa!

Win-Win, vai mitä?

Milloin minä en ole sinulle paras NLP-valmentaja tai hypnoterapeutti?

Hypnoterapia on voimallista ja minä toimin aina Turvallisesti. Käydään siis läpi skenaariot, joissa sinä – ihana kanssakulkijani – et tule kuitenkaan olemaan juuri minun asiakkaani vaan jonkun toisen, sinulle paremmin sopivan terapeutin asiakas:

  • Tarvittaessa ohjaan sinut toiselle hypnoterapeutille/valmentajalle, koska haluan sinun saavan parhaan mahdollisen avun esimerkiksi akuuttiin fyysiseen kipuun tai joihinkin muihin fyysisiin vaivoihin, joissa itse en ole asiantuntija. Tietysti on lukuisia fyysisiä tai psykosomaattisia oireita, joissa todellakin voin auttaa sinua (lue käytännön asiakaskokemuksia). Mutta ei ihan jokaikinen, jos en ole opiskellut juuri sinun aihettasi syvällisesti.
  • Jos sinulla on tai on ollut esimerkiksi sairaalahoitoa vaatineita mielenterveyshaasteita, ota yhteyttä omaan hoitavaan lääkäriisi ja keskustele tarvitsemastasi hoidosta syvällisemmin. Minä itse en tarjoa hypnoterapiaa esimerkiksi syvää masennusta, skitsofreniaa, psykoosia tai psykoottisia oireita enkä post-traumaattista stressioireyhtymää kokeville/kokeneille ihmisille, joten pyydän sinua keskustelemaan asiasta suoraan hoitavan lääkärisi tai muiden terveydenhoitoalan ammattilaisten kanssa.
  • Ota yhteyttä lääkäriisi myös, jos sinulla on hoitoa tarvitseva päihdeongelma. Olen auttanut asiakkaitani tekemään elämäntaparemontteja (mm. vähentämään alkoholin käyttöä), mutta en ole erikoistunut alkoholin suurkulutukseen enkä huumeiden käyttöön liittyvään hoitoon tarpeeksi syvällisesti.

Olen aivan varma, että löydät parhaan mahdollisen avun itsellesi ja on hienoa, että olet nyt etsimässä itsellesi monipuolista tukea. Terapeutin valinta on tärkeä vaihe, kun etenet tavoitettasi kohti, joten anna itsellesi aikaa tähän valintaprosessiinkin.

Hyödynnä parhaiden ammattilaisten laaja-alainen osaaminen, niin aivan varmasti sinäkin tulet voimaan päivä päivältä paremmin. Laita minulle viestiä, kun löysit itsellesi mahtavan avun!

Vaikka en olisi juuri sinun oma valmentaja/terapeutti, mielelläni kuulen tarinasi ja ne keinot, joilla sinäkin löysit itsestäsi sen voiman, jonka tiedän sinussa olevan.

Kysy lisää, jos hyvän valmentajan / terapeutin valinta mietityttää sinua!

Toivon, että tämän yhteenvetoni luettuasi sinulle sopivan valmentajan / hyvän terapeutin valinta on nyt helpompaa.

Lue lisää minun NLP-valmennus- ja hypnoterapiapalveluista sekä asiakaspalautteista.

Ota yhteyttä ja kerro, mihin aiheeseen tarvitset apua, niin katsotaan yhdessä millainen kasvukumppanuus meidän välillemme muodostuu!

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaista inspiraatiota