Kuinka monta kertaa hypnoosia tarvitaan tulosten saavuttamiseksi? Hypnoositapaamisten määrä ja hypnoosisession kesto ajallisesti.

Kuinka monta kertaa hypnoosia tarvitaan? Kauanko yksi sessio kestää?

Laita hyvä kiertoon!

Hypnoosi on erityinen mielentila, jossa tuloksia voi saada helpommin kuin normaalin päiväntajunnan tilassa pelkän tietoisen mielen tasolla ongelmiaan rationalisoiden. Hypnoosi ei kuitenkaan ole mikään taikatemppu, jolla ongelmat katoaisivat kertaheitolla. Moni hypnoterapiaan hakeutuva haluaa ymmärrettävästi tietää, kuinka monta kertaa hypnoosia tarvitaan yleensä, jotta alkaa saada tuloksia ja saavuttaa tavoitteensa. Entä kauanko yksi hypnoosisessio tavallisesti kestää?

Tässä artikkelissa käydään läpi:

Hypnoosihoidon eli hypnoterapian kokonaiskestoon vaikuttavat asiat

Kuinka monta kertaa hypnoosia yhteensä tarvitaan yleensä, jotta saavuttaa tavoitteensa?Tarvittavien valmennus- ja terapiakäyntien yhteismäärä riippuu asiakkaan kokonaistilanteesta. Tässä kohden tulee arvioitavaksi muun muassa asiakkaan henkilökohtainen:

  • tausta ja ongelmaan/tavoitteeseen liittyneet tapahtumat
  • nykytilanne
  • tavoite ja tavoitteen konkreettiset elementit, joilla asiakas haluaa tavoitteensa ilmenevän käytännön arjessaan
  • uskomukset tai pelot tavoitteesi tiellä
  • motivaatio saavuttaa tavoite
  • motivaatio tehdä käytännön kotiharjoituksia sekä konkreettisia muutoksia tavoitteesi mukaiseksi esim. ajankäyttöösi ja arkesi sisältöön
  • valmius rentoutua hypnoottiseen transsitilaan (tämä taito vahvistuu harjoituksen myötä)

Sinun oma motivaatio vaikuttaa olennaisesti siihen, miten nopeasti saat tuloksia hypnoosista eli kuinka monta kertaa hypnoosia riittää sinulle tavoitteen saavuttamiseksi.

Taustastasi ja tilanteestasi riippumatta sinun on mahdollisuus hyötyä hypnoosista. Olennaisinta on, että sinulla on todella motivaatiota päästä irti ongelmastasi ja saavuttaa tavoitteesi.

Toisinaan voi olla tilanteita, joissa henkilö kokee oman ongelmansa ulkoisen paineen vuoksi ja siksi haluaa päästä eroon ongelmastaan, mutta hänellä itsellään ei todellisuudessa ole motivaatio siitä luopumiseen tai ainakaan niihin käytännön elämän muutoksiin, joita ongelmasta irtautuminen edellyttää häneltä.

Esimerkiksi jokainen suklaata tai muuta sokeria ja rasvaa liiallisesti syövä asiakas omaa yksilöllisen historiansa ja elää erilaisessa ympäristössä, joten reitti tavoitteeseen on aina omanlaisensa. Se mikä toimi ystävälläsi, ei välttämättä toimi sinulla ihan samalla tavalla ja samassa järjestyksessä, joten tällöin valmennus ja hypnoterapia luodaan kanssasi hieman toisin. Lisäksi voi olla, että toinen teistä ihan oikeasti haluaa luopua suklaasta ja toinen ei.

Kun hypnoosin voima perustuu omaan mieleen, niin mitä luulet, tuleeko vaikkapa suklaasta luopumisesta pysyvä tulos, jos oikeasti haluat syödä suklaata jatkossakin?

Tai jos haluat lopettaa tupakanpolton vain siksi, että puolisosi marmattaa sinulle siitä, niin kuinka motivoitunut oikeasti olet lopettamaan tupakoinnin?

Hae siis hypnoosista tukea vain aidosti omien arvojesi mukaisten tavoitteiden saavuttamiseen äläkä vain siksi, että haluat helppoja taikatemppuratkaisuja ongelmiin, joita et oikeasti edes koe ongelmiksi muuten kuin muiden ihmisten miellyttämisen takia.

Näitä asioita tarkastelemme yhdessä vastaanotollani, jotta saat kirkastettua oman tavoitteesi ja tarvittaessa selvitettyä myös sen, jos jokin tavoitteesi ei olekaan se ensisijainen, jota sinä todella haluat saavuttaa seuraavaksi elämässäsi.

Jokainen hypnoterapiakerta auttaa sinua aina askeleen eteenpäin.

Kun olet motivoitunut saavuttamaan tavoitteesi, jokainen hypnoterapiasessio avaa uuden oven oivalluksiin. Nuo alitajuisetkin oivallukset auttavat sinua tekemään käytännön muutoksia arjessasi eli saavuttamaan konkreettisilla mittareilla arvioituna sen tavoitteesi, jota lähdit hakemaan.

Yleensä olen tavannut asiakasta yhden tavoitteen tiimoilta 3-5 kertaa, minkä jälkeen valmennus/hypnoosihoito sen asian osalta päättyy. Toisaalta alkuperäinen tavoite voi matkan varrella myös hieman muuntua tai vaihtua. Kun yksi ongelma ratkeaa, asiakas saa voimia alkaa tutkailla elämäänsä muiltakin osin. Siten välillä voi yksittäinen uusi käynti uuden teeman ympäriltä olla hyväksi.

Monet käyttävät hypnoterapiaa myös säännölliseen rentoutumiseen ja itsensä hellimiseen aivan kuten muitakin hyvinvointipalveluja.

Yhden hypnoterapiakäynnin kesto: Kauanko yksi hypnoterapiasessio kestää?

Ensimmäisen tapaamisen sovimme puhelimitse, jotta voimme samalla hieman tutustua ja jutella päätavoitteestasi. Keskustellen saamme myös yhteisen ajan sovittua ensimmäistä hypnoterapiatapaamista varten.

Ensimmäinen tapaaminen kestää n. 2 tuntia, koska silloin käymme sinun tavoitteesi liittyvät tausta- ja ympäristötekijät läpi ensin. Alkuhaastattelun (n. 1 tunti) jälkeen on ensimmäisen hypnoosin ja/tai esimerkiksi NLP-harjoitteiden vuoro riippuen tarpeistasi ja toiveistasi. Ensimmäisen hypnoterapiakäynnin päätteeksi sovimme jatkosta.

Seuraavat hypnoterapiatapaamiset kestävät 1-2 tuntia sen mukaan, miten kattavasti käymme asioita läpi hypnoosin lisäksi myös keskustelun tai hyvien NLP-tekniikoiden ja muiden käytännönläheisten mielenhallintakeinojen harjoittelun muodossa.

Vaikka tapaamisemme ei kestäisi kuin tunnin ajan, sinun kannattaa kuitenkin aina varata aikaa se pari tuntia, jotta kiireen tunteesi ei rajoita rentoutumistasi. Todennäköisesti esimerkiksi tunnin tapaamisemme jälkeen haluat olla rauhassa itseksesi jonkin aikaa, joten ethän sovi mm. työpalaveria heti sen jälkeen. Anna itsellesi se aika, joka auttaa sinua eteenpäin tavoitettasi kohti. Muut asiat saavat silloin odottaa.

Kuinka usein hypnoosia kannattaa nauttia hypnoterapeutin vastaanotolla?

Alussa hypnoterapiatapaamisia kannattaa olla 1-2 viikon välein, kunnes olet tullut tutuksi hypnoosin ja itsehypnoosin kanssa. Toki alussa voimme tavata tiiviimminkin, sinun tilanteesta ja tavoitteesta riippuen. Näin toimin yleensä varsinkin niiden asiakkaideni kanssa, joiden luokse matkustan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle muualle Suomeen tai ulkomaille.

Muutaman päivän välein toistuvat tapaamiset ovat hyödyllisimpiä silloin, kun kaipaat enemmän tukea ja voimaa edetä tavoitettasi kohti.

Viikon tai parin taukojen pitäminen on puolestaan tarkoituksenmukaista tilanteissa, joissa haluat myös rauhallista miettimisaikaa esimerkiksi hypnoterapiassa saamiesi oivallusten sulatteluun tai käytännön toimintatapojesi muutosten harjoitteluun arjessa.

Toisinaan käyntien välissä voi hyvin olla kuukausienkin taukoja. Näin on varsinkin silloin, kun haluat käyttää ohjattua hypnoosia pääosin rentouttamiseen, stressinhallintaan ja jo saavuttamasi tavoitteen ylläpitoon.

Kuinka monta kertaa hypnoosia tarvitaan jo saavuttamansa tavoitetilan ylläpitämiseksi? Tarvitseeko hypnoterapeuttia tavata jatkossakin?

Kannattaa muistaa, että kaikki hypnoosi on itsehypnoosia. Siksi minun periaatteisiini kuuluu, että minä opetan sinulle erilaisia tapoja, joiden avulla voit itse ”vaipua” hypnoosiin jatkossa.

Ensin toki ohjaan sinua itse, jotta tulet sinuiksi hypnoositilan kanssa ja sitten hiljalleen, sinulle sopivassa vaiheessa opastan sinua menemään hypnoosiin itseksesikin.

Kun olet päässyt tavoitteeseesi, sinun kannattaa ylläpitää tulostasi itsehypnoosin avulla. Kun kaipaat tukeani jatkossa, toki tulen luoksesi (kotikäynnit) tai voimme tavata minun luonani juuri silloin, kun sinä haluat.

Riittää, että soitat minulle tai laitat viestiä, niin sovimme uuden tapaamisen uuden elämäntilanteesi ja tavoitteesi tukemiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Kati Niemi NLP-valmentaja, Hypnoterapeutti, Kirjailija

Valmennus: Coach Kati Niemi

Nähdään pian! Varaa Executive Coaching-, NLP-valmennus- ja/tai hypnoterapiatapaaminen kanssani nyt helposti tästä: Vilkaise vastaanotolleni tästä! Voit kurkistaa vastaanotolleni tällä videolla tai lukemalla alapuolella olevan blogiartikkelini

Kuinka monta kertaa hypnoosia auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi?

Hypnoosin jälkeen olo on voimaantunut, vaikka itse aihe olisi kuinka vaikea tai ikävä asiakkaalle. Jokaisessa hypnoosissa annan mm. positiivisia suggestioita minäkuvan vahvistamiseen ja hypnoosi päättyy aina levolliseen olotilaan.

Kun olet päässyt sinuiksi hypnoosin kanssa, opetan sinulle myös itsehypnoosia, jotta saat hyvät rutiinit oman arkesi tehokkaaksi tueksi ja pystyt hyödyntämään tehokkaimpia mielenhallintamenetelmiä koko elämäsi ajan itseksesikin.

Hypnoterapia-kokemuksia: Kliininen hypnoterapeutti Kati Niemi - Pääkaupunkiseutu: Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kirkkonummi, Sipoo

Ota minuun yhteyttä täällä, kun saan auttaa sinua yksilöllisen coachauksen, NLP-valmennuksen ja hypnoterapian monipuolisin keinoin!

Rakkaudella,
valmentajasi Kati
Kliininen hypnoterapeutti, NLP Trainer-valmentaja
[email protected]

ILMAISTA INSPIRAATIOTA

OTA YHTEYTTÄ!

UUSIMMAT

Laita hyvä kiertoon!

Mitä ajatuksia tämä artikkeli herätti sinussa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaista inspiraatiota